fbpx

Kolumbija: Dežela ugrabitev

Novice

Kolumbija je za popotnika nevarna država, še posebej področje Sierre Nevade, za katerega se borijo marksistični gverilci, desničarske paravojaške enote in trgovci z mamili.

Nihče od njih ne mara tujih obiskovalcev, ugrabitve pa so pravzaprav vsakdanja stvar. V Kolumbiji jih je namreč vsako leto več kot 3.000 (vsake štiri ure ena).

Največ jih izvede levičarska skupina Revolucionarne oborožene sile Kolumbije (FARC), ki z odkupninami že 39 let financira svoj boj proti vladi. Zadnja ugrabitev se je zgodila pred kratkim blizu obale Karibskega morja. Med ugrabljenimi so štirje Izraelci, dva Britanca ter po en Nemec in Španec. Talce so verjetno odpeljali v težko prehodne gozdove, kjer jih če ne dobijo odkupnine, velikokrat zadržujejo tudi po več let.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.