fbpx

Kolumbija: Dežela ugrabitev

Novice

Kolumbija je za popotnika nevarna država, še posebej področje Sierre Nevade, za katerega se borijo marksistični gverilci, desničarske paravojaške enote in trgovci z mamili.

Nihče od njih ne mara tujih obiskovalcev, ugrabitve pa so pravzaprav vsakdanja stvar. V Kolumbiji jih je namreč vsako leto več kot 3.000 (vsake štiri ure ena).

Največ jih izvede levičarska skupina Revolucionarne oborožene sile Kolumbije (FARC), ki z odkupninami že 39 let financira svoj boj proti vladi. Zadnja ugrabitev se je zgodila pred kratkim blizu obale Karibskega morja. Med ugrabljenimi so štirje Izraelci, dva Britanca ter po en Nemec in Španec. Talce so verjetno odpeljali v težko prehodne gozdove, kjer jih če ne dobijo odkupnine, velikokrat zadržujejo tudi po več let.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.