fbpx

Najvišje kolo vrtiljak na svetu

Novice

Kitajska namerava za Olimpijske igre leta 2008 zgraditi najvišje kolo Ferris na svetu.

Gre za pokončno kolo vrtiljak, ki ima ime po izumitelju Georgeu Washingtonu Galeu Ferrisu. Kolo se dviga nad glavnim kitajskim mestom Pekingom 210 metrov visoko, gradnja pa je stala 100 milijonov ameriških dolarjev.  London Eye je visok 135 metrov.

V Šanghaju imajo tudi zgrajeno zelo visoko kolo. Po njihovih trditvah je visoko 200 metrov, Kitajci pa trdijo, da dosega “le” 170 metrov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.