fbpx

Korina Korper – vsem bi podarila ljubezen, čas in upanje

D.ecembrska, Pogovori

Korina Korper, junakinja 3. Nadstropja, ki še po tako slabi izkušnji vedno nosi nasmeh na obrazu in upanje v očeh pravi, da ji je trganje zavijalnega papirja zelo zabavno.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Prvi v letu me je obiskal Miklavž in za tem Božiček, ki mi je vedno od vseh dobrih mož bil najbolj pri srcu. To leto je zgodba drugačna in je moj najljubši mož definitivno Miklavž, zaradi Iva. To leto sem bila priča miklavževanju na pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer je kot Miklavž nastopal Ivo. Videti srečo na obrazih otrok, ki se bojejo z najhujšimi boleznimi, je nekaj najlepšega in občutkov tistega dneva še zdaj ne znam opisati. Nepopisno! 

Imate radi presenečenja?

Obožujem presenečenja! Ker ti še tako slab dan lahko spremenijo v boljšega, saj se nepričakovano zgodi nekaj krasnega.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje mi pomeni ogromno. Ampak ne obdarovanje v smislu materialnih stvari. Največ mi pomeni obdarovanje vseh ljudi, tudi tistih, ki jih ne poznam, z nasmehom. Nasmeh lahko marsikomu spremeni dan, govorim iz lastnih izkušenj. Zato je nasmeh na mojem obrazu vedno prisoten! Če pa govorimo o obdarovanju materialnih stvari pa definitivno jaz raje obdarujem, čeprav prejemanje daril ni tako slabo.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Za najljubši praznik v letu se težko odločim, zato imam kar tri! In sicer moj rojstni dan, božič in letos na novo tudi miklavževanje zaradi zgoraj opisanega obiska na oddelku. Rojstni dan navadno preživim z družino. Skupaj z bratom in mamo za vsak rojstni dan po kosilu pojemo “banana split”, to je že zadnjih par pet naša tradicija. In seveda slavljenec na svoj krožnik dobi svečko in napis “vse najboljše”. 

Božič pa je čas za družino in prijatelje. Svoje najbližje bi morali vsak dan obdarovati z ljubeznijo in nasmehom. Tudi za božič bi moralo biti tako. Svojim najbližjim podarite svoj čas, saj je le tega premalo v našem življenju. 

Kako ponavadi izročite darilo?

Kakršnakoli darila najraje zavijem v papir, saj se mi zdi trganje zavijalnega papirja zelo zabavno. Tudi sama raje prejsmem darilo v zavijalnem papirju. Navadno ob darilu pustim tudi kako posvetilo, ampak ne vedno. Če ga napišem se vedno potrudim in izberem prave besede, ki jih namenim le osebi, ki ga bere. 

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Če bi podarjala vrednote, bi na prvem mestu vsem podarila ljubezen, čas in upanje. Ljubezen za to, ker si vsak človek zasluži biti ljubljen; čas za to, ker ga imamo v življenju premalo in upanje za to, ker vidim, da ga je v ljudeh malo in bi želela da imajo vsi upanje da se bo življenje še v tako slabem stanju spremenilo na boljše.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Moja (božična) želja letos je ista kot lansko leto … in sicer, da bi vsi ljudje, mladi in stari, bili polni zdravja in veselja. Da vsi premagajo bitko. Prav tako pa si želim mir na svetu. Brez prepirov ter takšnih in drugačnih napadov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Nikoli ne naredim pregleda koliko denarja sem zapravila ali kje. Zaenkrat še denar porabljam sproti, saj sem dijakinja in mi večina štipendije gre za malico.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

#DrugDrugemuDarilo po mojem mnenju pomeni, da se med seboj ne rabimo obdarovati z materialnimi darili temveč, kot sem že povedala, si podarimo čas in ljubezen ter drug v drugega zlijmo, upanje, moč in pogum. Jaz še vedno pravim, turn pain into power oz. spremeni bolečino v moč in tega se držim že skoraj 2 leti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!