fbpx

Vrhovi sveta

Potovanja

Za ljubitelje gora smo zbrali nekaj idej.

# Musala, Bolgarija, 2925 m

Musala je najvišji vrh Balkana, ki se nahaja v Bolgariji. Nanj se lahko dokaj visoko povzpnemo z gondolo iz bližnjega Borovtza, med potjo pa nas spremljajo prelepi pogledi na jezera.

Vagabund: “Moj je dopolnil štiri leta in še nismo šli v kakšne hribe. Je pa res, da tudi z mojo nisva ljubitelja gora. Seveda jezera, pa pogled na hribe, petkrat na leto smučanje in to je tudi vse, kar imam sam s hribi. Sem namreč mnenja, da če želiš hoditi v hribe, moraš imeti ogromno znanja, ogromno kondicije in predvsem dobro opremo, ki jo moraš tudi znati uporabljati. Tako da res ne bom otroku pametoval o tem, ker še sam nimam pojma. Bo že vzljubil hribe, če mu bo namenjeno.”

# Elbrus, Rusija, 5642 m

Elbrus je ugasli vulkan in najvišji vrh v Evropi. Leži na meji med Azijo in Evropo v gorovju Kavkaz.

# Matterhorn, Švica, 4478 m

Vzpon na Matterhorn zahteva, kar nekaj priprav in alpinističnega znanja. Za manj izkušene priporočamo mali Matterhorn, kamor se lahko zapeljemo z železnico.

# Kilimandžaro, Tanzanija, 5895 m

Najvišji vrh Afrike, Kilimandžaro, je sestavljen iz treh vulkanov – Mawenzi in Shira, ki sta ugasla vulkana ter Kibo, ki bi lahko nekoč v prihodnosti spet izbruhnil.

# Fudži, Japonska, 3776 m

Pogled na zasneženi Fudži je eden izmed simbolov Japonske. Pohodniki se nanj najraje odpravijo pozno ponoči, da jih na vrhu pričaka sončni vzhod.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio
Sledite nam


RSS Ustavi se!