fbpx

Vrhovi sveta

Potovanja

Za ljubitelje gora smo zbrali nekaj idej.

# Musala, Bolgarija, 2925 m

Musala je najvišji vrh Balkana, ki se nahaja v Bolgariji. Nanj se lahko dokaj visoko povzpnemo z gondolo iz bližnjega Borovtza, med potjo pa nas spremljajo prelepi pogledi na jezera.

Vagabund: “Moj je dopolnil štiri leta in še nismo šli v kakšne hribe. Je pa res, da tudi z mojo nisva ljubitelja gora. Seveda jezera, pa pogled na hribe, petkrat na leto smučanje in to je tudi vse, kar imam sam s hribi. Sem namreč mnenja, da če želiš hoditi v hribe, moraš imeti ogromno znanja, ogromno kondicije in predvsem dobro opremo, ki jo moraš tudi znati uporabljati. Tako da res ne bom otroku pametoval o tem, ker še sam nimam pojma. Bo že vzljubil hribe, če mu bo namenjeno.”

# Elbrus, Rusija, 5642 m

Elbrus je ugasli vulkan in najvišji vrh v Evropi. Leži na meji med Azijo in Evropo v gorovju Kavkaz.

# Matterhorn, Švica, 4478 m

Vzpon na Matterhorn zahteva, kar nekaj priprav in alpinističnega znanja. Za manj izkušene priporočamo mali Matterhorn, kamor se lahko zapeljemo z železnico.

# Kilimandžaro, Tanzanija, 5895 m

Najvišji vrh Afrike, Kilimandžaro, je sestavljen iz treh vulkanov – Mawenzi in Shira, ki sta ugasla vulkana ter Kibo, ki bi lahko nekoč v prihodnosti spet izbruhnil.

# Fudži, Japonska, 3776 m

Pogled na zasneženi Fudži je eden izmed simbolov Japonske. Pohodniki se nanj najraje odpravijo pozno ponoči, da jih na vrhu pričaka sončni vzhod.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio
Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!