fbpx

Mojca Kokalj Imširović – podarila bi potrpežljivost in hvaležnost

D.ecembrska, Pogovori

Mojca Kokalj Imširović, coachinja za boljše življenje in uspeh in avtorica priročnika Moje boljše življenje se začne z jutrom si želi več nasmejanih obrazov mimoidočih.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu?

V spominu mi je najbolj ostal sveti Miklavž. Kot otrok sem bila v pričakovanju celo noč, če ga bom slišala priti ter nastavljati darila. Najbolj sem se razveselila naslednjega jutra, ko so bile pomaranče, suho sadje in sladkarije potresene po celem stopnišču ter hodniku. Starša sta mi pripovedovala, da je mogel biti hiter, da nas ne bi zbudil, ker ga je lovil naš kuža. Zato je na poti ven potrosil darila in jih moram poiskati. Največkrat so se odkotalile v kot nove rokavice, šal in kapa ❤️ pa seveda leskova šiba, kot opozorilo naj bom pridna še naprej ?

Imate radi presenečenja?

Ja in ne ? Sicer imam rada vse pod kontrolo in mi pravijo bližnji, da me je težko presenetiti. Ko pa jim uspe presenetiti, so to nepozabna presenečenja, o katerih bom najverjetneje pripovedovala še vnučkom in vnukicam ?

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje je na neki način izražanje pozornosti. V smislu nekdo je minuto ali dve razmišljal o tebi in pripravil nekaj po svojih najboljših močeh. Lahko je to samo objem, čestitka, rožica ali knjiga.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite? 

Moj najljubši praznik je rojstni dan. Dan ko smo imeli veliko čast priti na Zemljo. In vsakoletni opomniki, kako smo lahko srečni in hvaležni, da smo zdravi, z leti pa vse bolj izkušeni in modrejši. Vsako leto si naredim najboljši rojstni dan. Ko samo sem, sem spontana, srečna, polna ljubezni ter v krogu družine.

Kako ponavadi izročite darilo?

Pred družinskim življenjem in podjetništvom sem zelo rada sama ustvarjala in izdelovala čestitke, zavijala darila … potem je bilo 7 let pavze. Sedaj, ko pa otroka odraščata, pa mi je zopet veselje z njima biti v ustvarjalnem toku.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali? 

Podarila bi POTRPEŽLJIVOST IN HVALEŽNOST. Smo v dobi hitrih dostopnosti informacij in dobrin. Premalo se zavedamo, da imamo vse in v kako majhnem % na svetu smo, ko to lahko trdimo. Zato smo lahko izredno hvaležni tudi večkrat na dan in seveda potrpežljivi, ko neke stvari ali dogodki v življenju potrebujejo čas za uresničitev.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Videti več nasmejanih obrazov mimoidočih. Videti več volje do življenja v očeh vseh ljudi.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Zame se leto zaključuje pred poletjem. Tako kot šolsko leto. Takrat si zapišem nove cilje in nove vizije. V decembrskem času pa se posvetim usmerjanje pozornosti vase, pregledu kaj sem že uresničila, dosegla in preverjanju, če gre vse po načrtih. December je uradno dovoljen čas za druženje, sodelovanja, dobrodelnosti in pomočI. Je čas lučk, čas veselja, socialnega druženja v živo in ne preko socialnih omrežjih ?

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo

Zelo lepa gesta, moram priznati.

Lepo je ko si obdarjen in lepo je ko obdaruješ. 

Menim, da smo Slovenci narod, ki imamo globoke korenine in vrednote obdarovanja. Menim pa tudi, da se moramo priučiti proces sprejemanja. Sprejeti darilo in preprosto izreči hvala. Biti v občutku hvaležnosti in sprejemanja v tistem trenutku in prostoru z nekom, ki nas je obdaril s pozornostjo, komplimentom ali darilom. Ne pa takoj biti v prihodnosti in razmišljati, kako mu bomo vrnili. To lahko počnemo že čez kakšno uro ?


Sledite nam


RSS Ustavi se!