fbpx

Kraljevi grad v Krakovu

Potovanja

Po pripovedovanjih naj bi pod gradom prebival čisto pravi zmaj.

Južno od starega dela mesta, se ob reki Visli dviguje Wawelski grad na griču, ki je bil dolga stoletja sedež poljskih kraljev.

Leta 1000 je bila v Krakovu ustanovljena prva škofija. Ob stolnici stoji znamenita kapela z zlato kupolo, kjer so pokopani številni poljski vladarji. V notranjosti gradu si lahko danes ogledamo bogato zbirko kraljeve zakladnice, orientalskih predmetov in orožarno ter se povzpnemo na zvonik.

Po pripovedovanjih naj bi v votlini pod grajskim gričem prebival zmaj, ki si za malico najraje privošči mlada dekleta. Sicer pa kip zmaja v bronasti podobi, ki občasno bruha ogenj in je med turisti priljubljen za fotografiranje, stoji ob izhodu iz gradu.

Jalur: “Jaz sem bila v Krakowu sicer brez otrok, tako da njihovega mnenja ne poznam. Zna bit zanimiv Tehnični muzej, obisk rudnika soli je obvezen, pa ogled stare židovske četrti, grad Wawel, staro mestno jedro,… Imajo še živalski vrt, botanične vrtove, mislim da tudi zabaviščne parke (nisem sigurna). Cel kup sprehajalnih in kolesarskih poti (kolesa na posojo). Ogromno za videt in doživet, tudi z otroci različnih starosti.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.