fbpx

Kraljevi grad v Krakovu

Potovanja

Po pripovedovanjih naj bi pod gradom prebival čisto pravi zmaj.

Južno od starega dela mesta, se ob reki Visli dviguje Wawelski grad na griču, ki je bil dolga stoletja sedež poljskih kraljev.

Leta 1000 je bila v Krakovu ustanovljena prva škofija. Ob stolnici stoji znamenita kapela z zlato kupolo, kjer so pokopani številni poljski vladarji. V notranjosti gradu si lahko danes ogledamo bogato zbirko kraljeve zakladnice, orientalskih predmetov in orožarno ter se povzpnemo na zvonik.

Po pripovedovanjih naj bi v votlini pod grajskim gričem prebival zmaj, ki si za malico najraje privošči mlada dekleta. Sicer pa kip zmaja v bronasti podobi, ki občasno bruha ogenj in je med turisti priljubljen za fotografiranje, stoji ob izhodu iz gradu.

Jalur: “Jaz sem bila v Krakowu sicer brez otrok, tako da njihovega mnenja ne poznam. Zna bit zanimiv Tehnični muzej, obisk rudnika soli je obvezen, pa ogled stare židovske četrti, grad Wawel, staro mestno jedro,… Imajo še živalski vrt, botanične vrtove, mislim da tudi zabaviščne parke (nisem sigurna). Cel kup sprehajalnih in kolesarskih poti (kolesa na posojo). Ogromno za videt in doživet, tudi z otroci različnih starosti.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!