fbpx

Nizozemska arhitektura ujeta v fotografski objektiv

Potovanja

Možakar iz Nemčije v svoj objektiv lovi nizozemske arhitekturne presežke.

Tobias Gawrisch – možakar iz Nemčije, ki živi le 60 km od nizozemske meje, je fotograf, ki v svoj objektiv lovi arhitekturne presežke. Od nekdaj sta ga privlačila moderni dizajn in nizozemska arhitektura. Zdi se mu, da ima vsako mesto poseben stil. Naj bo most, stolpnica, hotel ali drug kos arhitekture – kamorkoli pogledaš lahko najdeš nekaj modernega. Pravi, da je videl le del Nizozemske, a ga je ta tako navdušila, da jo želi znova in znova obiskati in narediti še več fotografij. Oglejte si nabor njegovih najboljših fotografij.

Pat: “Sex muzej meni ni bil zanimiv. Mi je bilo bolj zanimivo iti po rdeči četrti, pa v Rijks museum, pa Van Goghov, pa po cerkvah, pa vseh ulicah… do hiše ane Frank smo prišli, samo je bila vrsta… toliko kar se tiče Amsterdama…”

Rečni kanal v Amsterdamu

Pisane hiše v Groningenu

Most ‘De Oversteek’ v Nijmegenu

‘Tesno’ življenje v Amsterdamu

Kockasta hiša v Rotterdamu

Moderni nebotičniki v Rotterdamu

Vir: Boredpanda


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.