Nizozemska arhitektura ujeta v fotografski objektiv

Nizozemska arhitektura ujeta v fotografski objektiv

Tobias Gawrisch – možakar iz Nemčije, ki živi le 60 km od nizozemske meje, je fotograf, ki v svoj objektiv lovi arhitekturne presežke.

Od nekdaj sta ga privlačila moderni dizajn in nizozemska arhitektura. Zdi se mu, da ima vsako mesto poseben stil. Naj bo most, stolpnica, hotel ali drug kos arhitekture – kamorkoli pogledaš lahko najdeš nekaj modernega.

Pravi, da je videl le del Nizozemske, a ga je ta tako navdušila, da jo želi znova in znova obiskati in narediti še več fotografij. Oglejte si nabor njegovih najboljših fotografij.

Pat: “Sex muzej meni ni bil zanimiv. Mi je bilo bolj zanimivo iti po rdeči četrti, pa v Rijks museum, pa Van Goghov, pa po cerkvah, pa vseh ulicah… do hiše ane Frank smo prišli, samo je bila vrsta… toliko kar se tiče Amsterdama…”

Rečni kanal v Amsterdamu

Pisane hiše v Groningenu

Most ‘De Oversteek’ v Nijmegenu

‘Tesno’ življenje v Amsterdamu

Kockasta hiša v Rotterdamu

Moderni nebotičniki v Rotterdamu

Vir: Boredpanda

zastava
Oznake:
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.