fbpx

Nizozemska arhitektura ujeta v fotografski objektiv

Potovanja

Možakar iz Nemčije v svoj objektiv lovi nizozemske arhitekturne presežke.

Tobias Gawrisch – možakar iz Nemčije, ki živi le 60 km od nizozemske meje, je fotograf, ki v svoj objektiv lovi arhitekturne presežke. Od nekdaj sta ga privlačila moderni dizajn in nizozemska arhitektura. Zdi se mu, da ima vsako mesto poseben stil. Naj bo most, stolpnica, hotel ali drug kos arhitekture – kamorkoli pogledaš lahko najdeš nekaj modernega. Pravi, da je videl le del Nizozemske, a ga je ta tako navdušila, da jo želi znova in znova obiskati in narediti še več fotografij. Oglejte si nabor njegovih najboljših fotografij.

Pat: “Sex muzej meni ni bil zanimiv. Mi je bilo bolj zanimivo iti po rdeči četrti, pa v Rijks museum, pa Van Goghov, pa po cerkvah, pa vseh ulicah… do hiše ane Frank smo prišli, samo je bila vrsta… toliko kar se tiče Amsterdama…”

Rečni kanal v Amsterdamu

Pisane hiše v Groningenu

Most ‘De Oversteek’ v Nijmegenu

‘Tesno’ življenje v Amsterdamu

Kockasta hiša v Rotterdamu

Moderni nebotičniki v Rotterdamu

Vir: Boredpanda


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.