fbpx

Letno kopališče Celje, 90 milijonov vredna naložba v otroško plažo

Novice

Letno kopališče Celje že preko 40 let na osvežitev vabi Celjane in okolišane na več 1700 m2 razprostirajoč se letni bazenski kompleks, ki vsako leto obiskovalcem ponuja novosti in ugodnosti. Glede na temperature, ki so letos tako rekoč vrtoglave in se dvigajo skoraj do ZPO-jeve druge rekreacijske destinacije Celjske koče, upravljalci kopališča Celja pričakujejo tudi […]

Letno kopališče Celje že preko 40 let na osvežitev vabi Celjane in okolišane na več 1700 m2 razprostirajoč se letni bazenski kompleks, ki vsako leto obiskovalcem ponuja novosti in ugodnosti. Glede na temperature, ki so letos tako rekoč vrtoglave in se dvigajo skoraj do ZPO-jeve druge rekreacijske destinacije Celjske koče, upravljalci kopališča Celja pričakujejo tudi ponovitev rekordnega obiska iz leta 2003, ko so skozi poletno sezono našteli 23.000 obiskovalcev. Doslej se je na kopališču v Celju številka dvignila do 20.000 obiskovalcev, ne le zavoljo temperatur temveč tudi ugodnih cen in novosti, ki v letošnjem letu privabljajo predvsem mlajše kopalce!

Za otroke so že tretjo sezono cene vstopnic nespremenjene, dnevna vstopnica stane le 700 tolarjev, za odrasle pa 1100 tolarjev. Na voljo so tudi opoldanske vstopnice (od 12. ure dalje) ter popoldanske (od 15. ure dalje). Ob koncih tedna pripravljajo na kopališču v Celju tudi nočno kopanje. Za varnost skrbijo številni reševalci iz vode ter ostali varnostniki, kakovost bazenske vode pa ustreza vsem predpisom.

NOVOST! Otroška plaža

Največja novost letošnjega leta pa je torej otroški raj ali otroška plaža, razdeljena na vodni del in del na kopnem. Celoten bazen je nov, sodoben, opremljen z igrali za najmlajše. V večjem bazenu, ki je sicer del 1700 m2 vodnih površin so obstoječemu toboganu dodali dve vodni drči, na kopnem pa na zelenici tik ob sprehajalni poti ob Savinji uredili prostor z igrali kjer se nahajajo klopce, gugalnice in nekakšna posebnost – gusarska ladja. Celotna naložba je vredna okrog 90 milijonov tolarjev.

Poleg vodnih še obilo ostalih športnih površin za rekreativce!

Na letnem kopališču v Celju bodo uživali tudi tisti, ki  pridejo na kopališče po rekreacijo bolj kot le osvežitev. 50-metrski bazen, kjer je temperatura vode okoli 26°C bo dobrodošel kopalcem, ki bi se radi naplavali ter se kasneje morda pomerili v odbojki na mivki, košarki, malem nogometu, badmintonu ali namiznem tenisu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ob bazenih najdejo obiskovalci še prijazen bar Laguna, kjer je poskrbljeno za pijačo in jedačo, skozi poletje pa se na kopališču odvijajo različne zabavne prireditve.

Prihodnje leto bo Letno kopališče Celje praznovalo še abrahama, 50-letnico delovanja te oaze sredi Celja. Še naprej se bo zavod ZPO Celje, ki upravlja s kopališčem, trudil za prijetno počutje kopalcev in posodabljanje bazenskega kompleksa. Prepričani smo, da nas že v naslednjem letu ponovno presenetijo s katero od novosti ali atrakcij, ki bo v poletju 2007 na obisk mamila številne Celjane in s pomočjo katere se bodo morda ponovno podirali rekordi v obisku!


Sledite nam


RSS Ustavi se!