fbpx

Ljubljana dobila umetniški kino Kinodvor

Novice

Na Kolodvorski ulici 13, v prostorih nekdanjega kina Ljubljanski dvor, je svoja vrata odprl umetniški kino Kinodvor (s klimatizirano filmsko dvorano s 199 sedeži). V bližnji prihodnosti naj bi odprli še filmsko knjigarno, prostor za razstave in bistro. Odprtje je sovpadalo z 80 letnico odprtja kina Ljubljanski dvor, ki je bil v tistih časih edini […]

KinoNa Kolodvorski ulici 13, v prostorih nekdanjega kina Ljubljanski dvor, je svoja vrata odprl umetniški kino Kinodvor (s klimatizirano filmsko dvorano s 199 sedeži). V bližnji prihodnosti naj bi odprli še filmsko knjigarno, prostor za razstave in bistro. Odprtje je sovpadalo z 80 letnico odprtja kina Ljubljanski dvor, ki je bil v tistih časih edini ljubljanski kino s t.i. elitnim oziroma programom umetniško kakovostnih filmov.

Kinodvor sta finančno podprla Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo. Programska ponudba Kinodvora bo obsegala pet sklopov: evropski film, svetovni filmi iz oddaljenih žarišč umetniške filmske produkcije, kakršni sta dandanes npr. Kitajska ali Iran, ameriški filmi neodvisne produkcije, filmske klasike in kultna dela ter nekomercialno usmerjeni med slovenskimi filmi. Spored predstav sicer lahko spremljate na spletni strani Kinodvora.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!