fbpx

Marché – dr. Feelgood o sladici

Aktivnosti, Aktualno, Zanimivosti

Navado imam, da se na poti vedno ustavim v restavraciji Marché. Grem na kavo, na sladico ali pa kar na kosilo. Včasih se zgodi, da si poslovni sestanek uredim kar v času kosila, nekje na poti.

V Sloveniji je Marché na 17 lokacijah. 6 Marché restavracij, 10 Marché bistrojev in en Marché Mövenpick Maribor.

Tukaj vedno dobim sveže stisnjen sok, sladico, kavo ali kosilo. Odločila sem se, da jih obiščem vseh sedemnajst, v družbi gostov. Tokrat sem se ustavila na Lom 1, in sicer na poti v Bologno.

Marché Tepanje 1, Marché Barje 2, Marché Barje 1, Marché Grabonoš, Marché Starine 1, Marché Starine 2, Marché Čatež, Marché Lom 1, Marché Lom 2, Marché Lukovica, Marché Obrežje; Marché Ravbarkomanda 1, Marché Ravbarkomanda 2, Marché Tepanje 2, Marché Voklo 1, Marché Voklo 2, Marché Mövenpick Maribor

Želim izpostaviti restavracije blagovne znamke Marché®, ki jo znanka že leta uspešno vodi. Hrano, ki jo pripravljajo, je lokalna in sezonska.  In vem, da je to res.

»Koncept Marché® ima cilj podpirati in sprejemati najbolj sveže proizvode iz lokalne regije. Da zagotovijo svežo pripravo, dobijo sestavine neposredno z regionalnih kmetij ali kmetijskih družb, ne pa iz centralnih skladišč.«

Odlična izbira!

MARCHÉ LOM 1

Moj prvi izbor je bil Lom 1, ko smo potovali proti Bologni. Hčerko sva peljala na letališče. Odletela je v Madrid, da obišče prijateljico, pozdravi poletje in novo življenjsko obdobje.

Marché® sveža restavracija

Sveže pripravljen sendvič na hitro, ali pa topli obrok, ki je pripravljen iz lokalno pridelanih sestavin nas ne pusti ravnodušne. Koncept kuhinje, ko se hrana pravzaprav skuha in pripravi pred vašimi očmi. Kot da bi jedli na tržnici, kjer je vse dostavljeno naravnost s polj in kmetij. Hrani se lahko prepustite z vsemi čutili: vonjate, občutite, slišite, vidite in okusite – pravo domačnost.

“Trenutno me na preobrazbi spremlja dr. Feelgood, zato je še bolj pomembno, da so sestavine, ki jih dobim na krožnik, lokalne. Ga poznate? Pravi, da krajšo razdaljo, ki jo bo hrana prepotovala do mojega krožnika, več hranil bo praviloma obdržala. Pomemben element mojega novega načina prehranjevanja je tudi, da se  hrani popolnoma posvetim, brez motilcev (telefon, televizija, knjiga,…), v prijetnem ambientu, kar restavracije Marché vedno najdem.”

Mario Sambolec, dr. Feelgood komentira: “Kar si napisala o lokalni hrani – da je praviloma hranilnejša, drži in je povsem na mestu.”

Sveže iztisnjeni naravni sokovi

Med vožnjo pogosto potrebujem dodatno energijo in osvežitev, ki si jo najlažje in najhitreje privoščim s kozarcem polnim vitaminov. Samo odločiti se je treba, katero barvo bom izbrala. Limona, jagoda, pomaranča, kivi ali pa mešanica vsega.

Domače sladice

Le pustite si prostor v želodcu za sladico po kosilu, saj boste sicer težko odšli mimo vseh vabljivih vitrin, kjer vas bodo pozdravljale najrazličnejše sladice. Še posebej težko se je bilo upreti sadnim kolačkom. Če samo poskusim, mi je dovoljeno, kajne dr. Feelgood?

Čas za sezonsko sadje

Trenutno ponudba jagodičevja: jedi in napitki iz borovnic, malin, robid, … so sezonska ponudba, ki jo naravnost morate preizkusiti. Skutina rezina s svežimi borovnicami je odlično zaokrožila hčerkin celotni meni. “Dr. Feelgood samo dve vilici sem poiskusila, bilo je tako sočno. Kaj praviš?”

Mario Sambolec, dr. Feelgood komentira: “Živila, ki si jih izpostavila so naravna in povsem v skladu z najinimi dosedanjimi koraki. Tudi sladica izgleda zanimivo – jagodičje je vendarle eno izmed najbolj hranljivih vrst sadja. Ne glede, je ‘prostor za sladico’, kot praviš, odvisen od posameznikovih ciljev. Če govorimo o hujšanju, bo ključno nadzorovati kalorični (energijski) vnos in marsikomu sladice pri tem ne pomagajo. So namreč kalorične bombice (veliko kcal v mali količini) in zahtevajo zmernost, kar pa ni skladno s karakterjem mnogih. Želim reči, da marsikomu en košček pač ni dovolj oz. ga pahne v neprimerne vzorce hranjenja. Če govorimo izključno o splošno zdravi  prehrani ‘za gušt’ pa bo seveda več prostora za svobodnjastvo pod pogojem, da se ohranja aktiven življenjski slog in primerna telesna teža.”

“Mario, naslednjič te povabim, pa da te vidim, če se boš lahko uprl domačim sladicam v restavraciji Marché.”

Ali ste vedeli? Marché® Naravna pekarna

Marché ponuja le kruh iz svoje naravne pekarne, kjer vse pripravljajo izključno v skladu s pravili in običaji tradicionalne pekarske obrti: 100% naravno testo, nobenih mešanic za peko, priprava testa na samem mestu. V pekarnah tako diši le po domačem.

“Na poti iz morja se vedno ustavim v restavraciji Marché . Prevzame me barvitost hrane in kar vse bi imela na krožniku. Tokrat sem si izbrala pečen krompir in krožnik zelenjavnih dobrot. Za seboj sem si vzela naravno stisnjen sok, ki je bila odlično dopolnilo, na poti v Bologno. Ostali člani v avtu so si za nadaljevanje poti vzeli kruh in naravne pekarne.”

Marché® je ena od blagovnih znamk Marché International, vodilnega podjetja za najvišjo kakovost gastronomskih storitev na zelo obiskanih lokacijah.

Save

Save

Save

Save

Save

SaveSave

Save

Save

Save

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


Sledite nam


RSS Ustavi se!