fbpx

Mon Perin – idilični istrski kamp

Kampiranje, glamping, Novice, Zanimivosti

“Punce, kam gremo letos?” vpraša ena izmed nas, petih prijateljic, ki si enkrat letno vzamemo vikend za neskončne pogovore. “Kaj pa, če bi letos odšle na morje?”

Kamp Mon Perin leži med Rovinjem in Pulo, v neposredni bližini čudovitega mesteca Bale.

Ko smo se uskladile, katera bo vozila, katera usmerjala do cilja, ter določile, kaj bomo jedle in pile, se je pustolovščina začela.

V soboto zjutraj, se je pet punc, odpeljalo proti morju. Prijateljice, različnih pogledov, odprtih src, brez dlake na jeziku.

Brez postanka na Marché ni šlo, pa tudi brez tega ne, da ne bi ena od nas pozabila jakno. To, da je brez jakne, je opazila, ko smo parkirale pred luksuzno mobilno hišico v kampu.

Udobje mobilne hišice

Že na recepciji smo videle, da se bomo imele super. Osebje nas je zelo lepo sprejelo.

Vila MON PERIN

Navdušene smo bile nad prostornostjo vile, smotrnostjo postavitve in velike terase.

Hitro smo si rezervirale ležišča. Mojca se je odločila, da bo čuvajka, izbrala je raztegljivo posteljo v predprostoru. Andreja in Anja sta izbrali spalnico s kopalnico levo, Lili in Talita pa sobo na desni strani.

Popolno udobje

V moderno opremljeni hišici smo imele vse za popolno udobje. Dve spalnici, dve kopalnici, kuhinjo z dnevno sobo in veliko teraso z moderno zunanjo sedežno garnituro ter veliko mizo in stole. Prostor ima urejeno klimatizacijo, tudi za ogrevanje, kar je bilo v našem primeru, potrebno. Kuhinja je moderno opremljena; ima hladilnik z zamrzovalnikom, kuhalno ploščo, pečico, mikrovalovno pečico, toaster, grelec vode, kavni avtomat in vso posodo z ličnim priborom. V hiši so še TV, WIFI, sodobna razsvetljava, zunanje ozvočenje in mnogo detajlov, ki bivanje naredijo še udobnejše.

Ko smo se razporedile po sobah je bila Mojca zadolžena že za pripravo kosila. Talita in Andreja sta pomagali, Lili in Anja pa sta odšli raziskovat plažo.

9 kilometrov dolga plaža

Po kosilu na terasi nas je vleklo, da raziščemo 9 kilometrov dolgo prodnato in skalnato plažo. Kamp je razširjen v dve smeri – cona San Polo in cona Colona. Hodile smo in uživale v pogledu na morje. Na eni strani kampa Palud, ornitološki rezervat za številne ptice in habitat za zelo redke vrste vodnih živali, na drugi obalna trdnjava Forno, ki jo je za zaščito svojega pristanišča zgradila avstrijska mornarica.

Parcele, v stiku z neokrnjeno naravo, z vsem udobje so prostorne, tako za kamp prikolice in različne mobilne hišice.

Kamp kot malo obmorsko mesto

Vse najdeš. Dve trgovini. Pekarno.Tržnico. Igrišča. Igrala. Restavracije. Bar. Kolesarske poti, ki vodijo v Bale ali Rovinj, odvisno od kondicije, pa najverjetneje je še kakšna pot, ki je nismo imele čas raziskati. Priročen kamp od spomladi, vse do jeseni. Veliko igral, košarkarsko, nogometno, teniško in odbojkarsko igrišče, deskarski, potapljaški, jadralski in konjeniški center, mini golf, letni kino, balinanje, najem kajakov in pedolinov, vodni park na morju, Park Dog Agility… Imate avto na električni pogon? Tudi za polnilnice je poskrbljeno.

Vrvež za mladino, med borovci pa mir za tiste, ki ga potrebujejo.

Sledite nam

Oznake

NOVOST! Paleo park

Veliko smo hodile, se pogovarjale. Zvečer smo bile prijetno utrujene in kar hitro zaspale v udobni postelji, sveži posteljnini. Pa vseeno, brez večerje ni šlo, tokrat je za nas poskrbela Lili.

Po zajtrku, ki nam ga je pripravila Andreja, smo se odločile ogledati mestece Bale, vlakec se nam je ta dan zdela najboljšo odločitev, ker smo bile na tesnem s časom.

Mestece BALE

Lahko peš, s kolesom ali z vlakcem. Mestece Bale je oddaljeno od kampa Mon Perin 6 kilometrov.

Šteje 886 prebivalcev. Prepoznamo ga po zgodnjesrednjeveški utrdbi, ki je umeščena na griču in omogoča prečudovit razgled na neskončne oljčne nasade in vinograde. Tlakovane ulice, obdane z urejenimi starimi hišami, izpopolnjenimi z balkonskim cvetjem, popeljejo do Kaštela Soardo Bembo, ki je znan po gotskem renesančnem pročelju; do cerkve blažene device Marije, kjer najdemo sarkofag iz leta 1595, in še do mnogih drugih zgodovinskih, kulturnih in umetniških zanimivosti.

Po kosilu, za katerega je bila zadolžena Talita, smo se odpravile domov.

Se spomnite pozabljene jakne? Prijazno osebje Marché , je jakno dostavilo na drugo stran avtoceste.

Punce, družite se!

Kamp je zanimiv, raznolik in primeren za vse in vsakogar. Punce, prijateljice – izberite Mon Perin in nam pišite na [email protected], kako ste se imele.


Sledite nam


RSS Ustavi se!