fbpx

Muzej slabe umetnosti MOBA

Novice, Zanimivosti

“Najboljša” slaba umetnost.

Muzej slabe umetnosti MOBA je zbirališče slabe umetnosti. Gre za izdelke, ki so imeli potencial in željo po vrhunskem delu, a se “nekaj zataknilo”.

Muzej je nastal leta 1994, ko je Louise Reilly Sacco našla sliko brez okvirja, ki jo je nekdo odvrgel v smetnjak in jo obesila na steno. Zbirko je počasi dopolnjevala in nastal je kolaž “zavržene” umetnosti vseh pojavnih oblik. Muzej stoji v Bostonu in hrani več kot 600 razstavnih eksponatov. Vsakega spremlja komična zgodba o nastanku. Sicer je težko oceniti, kaj je lepo in kaj ne, moto muzeja pa je, da gre za preslabo umetnost, da bi jo lahko ignorirali. Vsako delo gre skozi proces in izberejo le “najboljše”. Glavno besedo pri tem ima sodnik Potter Stewart, ki je dejal, da obscenost opazimo, ko jo vidimo. Glavno merilo je, da je umetnik k delu resno pristopil, a je na poti do končnega izdelka nekaj zalomilo. Morda  napačna izbira materiala, barve ali kompozicije.

Poglejte si galerijo izdelkov iz muzeja in presodite sami:

Več: Museumofbadarts

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Save

Save

Save

Save

Save


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.