Muzej slabe umetnosti MOBA

Muzej slabe umetnosti MOBA

Muzej slabe umetnosti MOBA je zbirališče slabe umetnosti. Gre za izdelke, ki so imeli potencial in željo po vrhunskem delu, a se “nekaj zataknilo”.

Muzej je nastal leta 1994, ko je Louise Reilly Sacco našla sliko brez okvirja, ki jo je nekdo odvrgel v smetnjak in jo obesila na steno. Zbirko je počasi dopolnjevala in nastal je kolaž “zavržene” umetnosti vseh pojavnih oblik. Muzej stoji v Bostonu in hrani več kot 600 razstavnih eksponatov. Vsakega spremlja komična zgodba o nastanku. Sicer je težko oceniti, kaj je lepo in kaj ne, moto muzeja pa je, da gre za preslabo umetnost, da bi jo lahko ignorirali. Vsako delo gre skozi proces in izberejo le “najboljše”. Glavno besedo pri tem ima sodnik Potter Stewart, ki je dejal, da obscenost opazimo, ko jo vidimo. Glavno merilo je, da je umetnik k delu resno pristopil, a je na poti do končnega izdelka nekaj zalomilo. Morda  napačna izbira materiala, barve ali kompozicije.

Poglejte si galerijo izdelkov iz muzeja in presodite sami:

Več: Museumofbadarts

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Save

Save

Save

Save

Save

zastava
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.