fbpx

Muzej slabe umetnosti MOBA

Potovanja

“Najboljša” slaba umetnost.

Muzej slabe umetnosti MOBA je zbirališče slabe umetnosti. Gre za izdelke, ki so imeli potencial in željo po vrhunskem delu, a se “nekaj zataknilo”.

Muzej je nastal leta 1994, ko je Louise Reilly Sacco našla sliko brez okvirja, ki jo je nekdo odvrgel v smetnjak in jo obesila na steno. Zbirko je počasi dopolnjevala in nastal je kolaž “zavržene” umetnosti vseh pojavnih oblik. Muzej stoji v Bostonu in hrani več kot 600 razstavnih eksponatov. Vsakega spremlja komična zgodba o nastanku. Sicer je težko oceniti, kaj je lepo in kaj ne, moto muzeja pa je, da gre za preslabo umetnost, da bi jo lahko ignorirali. Vsako delo gre skozi proces in izberejo le “najboljše”. Glavno besedo pri tem ima sodnik Potter Stewart, ki je dejal, da obscenost opazimo, ko jo vidimo. Glavno merilo je, da je umetnik k delu resno pristopil, a se je na poti do končnega izdelka nekaj zalomilo. Morda  napačna izbira materiala, barve ali kompozicije.

Poglejte si galerijo izdelkov iz muzeja in presodite sami:

Več in vir: Museumofbadarts, Pixabay, Stockpholio

Save

Save

Save

Save

Save


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.