fbpx

Skok v Porto

Potovanja

Porto je primeren za obisk v vseh letnih časih.

Porto je drugo največje mesto Portugalske. Leži na severu države, ob izlivu reke Douro v Atlantski ocean. V zgodovini so po njej z lesenimi čolni prevažali sode vina Portovca, po katerem je mesto znano še danes. Na bregu reku se v mestu Vila Nova de Gaia nahaja več kot 50 vinskih kleti.

Center Porta predstavlja avenija Avenida dos Aliados, kjer se na severu avenije nahaja mestna hiša, na jugu pa se zaključi s Trgom svobode, ki je glavni trg v mestu. Danes v njem prebiva okoli 260.000 prebivalcev. Ena od glavnih znamenitosti v mestu je stolp Torre dos Clérigos, ki ga je v 18. stoletju zasnoval italijanski arhitekt Nasoni. Na vrhu nudi prečudovit razgled na celoten Porto z okolico.

mandarine tree: “Čim manj kompliciraj, rezerviraš let in sobo, naprintaš navodila kako do hotela, kupiš Lonely Planet (ki ga jaz začnem brati na potovanju) in vse ostalo je presenečenje. Meni je bil v Lizboni super živalski vrt, oceanarij in pohajkovanje. V Portu pa sva najela kolesi, ker ni tako hrobovit kot Lizbona. Obe mesti imata čudovite metroje, tako da se ne moreš izgubiti tudi če bi hotel.”

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!