fbpx

Skok v Porto

Potovanja

Porto je primeren za obisk v vseh letnih časih.

Porto je drugo največje mesto Portugalske. Leži na severu države, ob izlivu reke Douro v Atlantski ocean. V zgodovini so po njej z lesenimi čolni prevažali sode vina Portovca, po katerem je mesto znano še danes. Na bregu reku se v mestu Vila Nova de Gaia nahaja več kot 50 vinskih kleti.

Center Porta predstavlja avenija Avenida dos Aliados, kjer se na severu avenije nahaja mestna hiša, na jugu pa se zaključi s Trgom svobode, ki je glavni trg v mestu. Danes v njem prebiva okoli 260.000 prebivalcev. Ena od glavnih znamenitosti v mestu je stolp Torre dos Clérigos, ki ga je v 18. stoletju zasnoval italijanski arhitekt Nasoni. Na vrhu nudi prečudovit razgled na celoten Porto z okolico.

mandarine tree: “Čim manj kompliciraj, rezerviraš let in sobo, naprintaš navodila kako do hotela, kupiš Lonely Planet (ki ga jaz začnem brati na potovanju) in vse ostalo je presenečenje. Meni je bil v Lizboni super živalski vrt, oceanarij in pohajkovanje. V Portu pa sva najela kolesi, ker ni tako hrobovit kot Lizbona. Obe mesti imata čudovite metroje, tako da se ne moreš izgubiti tudi če bi hotel.”

Vir: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!