fbpx

Skok v Porto

Potovanja

Porto je primeren za obisk v vseh letnih časih.

Porto je drugo največje mesto Portugalske. Leži na severu države, ob izlivu reke Douro v Atlantski ocean. V zgodovini so po njej z lesenimi čolni prevažali sode vina Portovca, po katerem je mesto znano še danes. Na bregu reku se v mestu Vila Nova de Gaia nahaja več kot 50 vinskih kleti.

Center Porta predstavlja avenija Avenida dos Aliados, kjer se na severu avenije nahaja mestna hiša, na jugu pa se zaključi s Trgom svobode, ki je glavni trg v mestu. Danes v njem prebiva okoli 260.000 prebivalcev. Ena od glavnih znamenitosti v mestu je stolp Torre dos Clérigos, ki ga je v 18. stoletju zasnoval italijanski arhitekt Nasoni. Na vrhu nudi prečudovit razgled na celoten Porto z okolico.

mandarine tree: “Čim manj kompliciraj, rezerviraš let in sobo, naprintaš navodila kako do hotela, kupiš Lonely Planet (ki ga jaz začnem brati na potovanju) in vse ostalo je presenečenje. Meni je bil v Lizboni super živalski vrt, oceanarij in pohajkovanje. V Portu pa sva najela kolesi, ker ni tako hrobovit kot Lizbona. Obe mesti imata čudovite metroje, tako da se ne moreš izgubiti tudi če bi hotel.”

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.