fbpx

Na tartufe v Buje

Potovanja

V Bujah vam postrežejo s tartufi in kozarčkom rdečega vina.

Staro istrsko mestno jedro leži na vzpetimi s prečudovitim razgledom na okoliško gričevje posejano z vinogradi in oljčnimi nasadi. V mestu prevladuje srednjeveška arhitektura z ostanki obzidja, obrambnim stolpom, dvema zvonikoma in župnijsko cerkvijo. Zaščitni znak mesta je cerkev Sv. Servula, ki stoji na glavnem trgu ob zvoniku, na katerega se je mogoče povzpeti. V Bujah ne izpustite priložnosti poskusiti pravega istrskega pršuta s sirom, tartufe in kozarčkek avtohtonega rdečega vina.

Modri dirkač: ” Pogledat Poreč in Rovinj, vmes greš lahko na pico. Lahko greste na Kamenjak. Lahko greste pogledat opuščeno mesto Dvigrad, ko že greste na Kamenjak. Pula. Kakšen gokart. Brioni.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.