fbpx

Na tartufe v Buje

Potovanja

V Bujah vam postrežejo s tartufi in kozarčkom rdečega vina.

Staro istrsko mestno jedro leži na vzpetimi s prečudovitim razgledom na okoliško gričevje posejano z vinogradi in oljčnimi nasadi. V mestu prevladuje srednjeveška arhitektura z ostanki obzidja, obrambnim stolpom, dvema zvonikoma in župnijsko cerkvijo. Zaščitni znak mesta je cerkev Sv. Servula, ki stoji na glavnem trgu ob zvoniku, na katerega se je mogoče povzpeti. V Bujah ne izpustite priložnosti poskusiti pravega istrskega pršuta s sirom, tartufe in kozarčkek avtohtonega rdečega vina.

Modri dirkač: ” Pogledat Poreč in Rovinj, vmes greš lahko na pico. Lahko greste na Kamenjak. Lahko greste pogledat opuščeno mesto Dvigrad, ko že greste na Kamenjak. Pula. Kakšen gokart. Brioni.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.