fbpx

Na tartufe v Buje

Potovanja

V Bujah vam postrežejo s tartufi in kozarčkom rdečega vina.

Staro istrsko mestno jedro leži na vzpetimi s prečudovitim razgledom na okoliško gričevje posejano z vinogradi in oljčnimi nasadi. V mestu prevladuje srednjeveška arhitektura z ostanki obzidja, obrambnim stolpom, dvema zvonikoma in župnijsko cerkvijo. Zaščitni znak mesta je cerkev Sv. Servula, ki stoji na glavnem trgu ob zvoniku, na katerega se je mogoče povzpeti. V Bujah ne izpustite priložnosti poskusiti pravega istrskega pršuta s sirom, tartufe in kozarčkek avtohtonega rdečega vina.

Modri dirkač: ” Pogledat Poreč in Rovinj, vmes greš lahko na pico. Lahko greste na Kamenjak. Lahko greste pogledat opuščeno mesto Dvigrad, ko že greste na Kamenjak. Pula. Kakšen gokart. Brioni.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.