fbpx

Najmanjše mesto na svetu

Potovanja

Zgodovina mesta sega daleč v srednji vek.

Hum v Istri z 20 prebivalci velja za najmanjše mesto na svetu, zaradi česar sodi med najpopularnejše izletniške točke. Zgodovina mesta sega daleč v srednji vek. Skoraj v celoti je obkroženo z obzidjem, izven njegovih meja pa se skoraj ni gradilo. Mesto je izredno zanimivo za ljubitelje zgodovine in kulture, okolica pa ponuja lahke vzpone na okoliško hribovje in dolge sprehode v naravi. Za konec obiščite eno izmed gostiln oziroma domačih konob in poskusite žganje bisko, ki ga domačini sami pridelujejo.

Iza bela: “Pa Istarske toplice niso daleč, akvarij v Poreču, res pa lahko Motovun, pa po drugi strani dol do Pazina in nazaj v Poreč.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.