fbpx

Najmanjše mesto na svetu

Potovanja

Zgodovina mesta sega daleč v srednji vek.

Hum v Istri z 20 prebivalci velja za najmanjše mesto na svetu, zaradi česar sodi med najpopularnejše izletniške točke. Zgodovina mesta sega daleč v srednji vek. Skoraj v celoti je obkroženo z obzidjem, izven njegovih meja pa se skoraj ni gradilo. Mesto je izredno zanimivo za ljubitelje zgodovine in kulture, okolica pa ponuja lahke vzpone na okoliško hribovje in dolge sprehode v naravi. Za konec obiščite eno izmed gostiln oziroma domačih konob in poskusite žganje bisko, ki ga domačini sami pridelujejo.

Iza bela: “Pa Istarske toplice niso daleč, akvarij v Poreču, res pa lahko Motovun, pa po drugi strani dol do Pazina in nazaj v Poreč.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.