fbpx

Najmanjše mesto na svetu

Potovanja

Zgodovina mesta sega daleč v srednji vek.

Hum v Istri z 20 prebivalci velja za najmanjše mesto na svetu, zaradi česar sodi med najpopularnejše izletniške točke. Zgodovina mesta sega daleč v srednji vek. Skoraj v celoti je obkroženo z obzidjem, izven njegovih meja pa se skoraj ni gradilo. Mesto je izredno zanimivo za ljubitelje zgodovine in kulture, okolica pa ponuja lahke vzpone na okoliško hribovje in dolge sprehode v naravi. Za konec obiščite eno izmed gostiln oziroma domačih konob in poskusite žganje bisko, ki ga domačini sami pridelujejo.

Iza bela: “Pa Istarske toplice niso daleč, akvarij v Poreču, res pa lahko Motovun, pa po drugi strani dol do Pazina in nazaj v Poreč.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.