fbpx

Na eni strani ulice lahko kadite, na drugi ne

Novice

V Sydneyju bodo morali kadilci dobro premisliti, kateri lokal bodo izbrali. Na eni strani ulice je namreč kajenje dovoljeno, na drugi jim ob “čikpavzi” grozi kazen. Svet mestne četrti Marrickville je pred dnevi prepovedal kajenje v lokalih, ki imajo mize postavljene na pločniku na zahodni strani živahne ulice King Street. Druga stran, ki spada pod […]

V Sydneyju bodo morali kadilci dobro premisliti, kateri lokal bodo izbrali. Na eni strani ulice je namreč kajenje dovoljeno, na drugi jim ob “čikpavzi” grozi kazen.

Svet mestne četrti Marrickville je pred dnevi prepovedal kajenje v lokalih, ki imajo mize postavljene na pločniku na zahodni strani živahne ulice King Street. Druga stran, ki spada pod “domeno” četrti City of Sydney, pa cigaretne užitke še vedno dovoljuje, piše britanski Telegraph.

Lastniki lokalov na “nepravi” strani ulice so seveda ogorčeni. “To je zares absurdno,” je dejala Bessie Kounadis in dodala: “Seveda bom izgubila vse kadilce, ki si bodo kavo in cigareto raje privoščili na drugi strani. To res ni pravično, svoj lokal lahko kar zaprem.”

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!