fbpx

Na eni strani ulice lahko kadite, na drugi ne

Novice

V Sydneyju bodo morali kadilci dobro premisliti, kateri lokal bodo izbrali. Na eni strani ulice je namreč kajenje dovoljeno, na drugi jim ob “čikpavzi” grozi kazen. Svet mestne četrti Marrickville je pred dnevi prepovedal kajenje v lokalih, ki imajo mize postavljene na pločniku na zahodni strani živahne ulice King Street. Druga stran, ki spada pod […]

V Sydneyju bodo morali kadilci dobro premisliti, kateri lokal bodo izbrali. Na eni strani ulice je namreč kajenje dovoljeno, na drugi jim ob “čikpavzi” grozi kazen.

Svet mestne četrti Marrickville je pred dnevi prepovedal kajenje v lokalih, ki imajo mize postavljene na pločniku na zahodni strani živahne ulice King Street. Druga stran, ki spada pod “domeno” četrti City of Sydney, pa cigaretne užitke še vedno dovoljuje, piše britanski Telegraph.

Lastniki lokalov na “nepravi” strani ulice so seveda ogorčeni. “To je zares absurdno,” je dejala Bessie Kounadis in dodala: “Seveda bom izgubila vse kadilce, ki si bodo kavo in cigareto raje privoščili na drugi strani. To res ni pravično, svoj lokal lahko kar zaprem.”

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.