fbpx

Odprt nov najdaljši most čez vodo na svetu

Novice

Kitajska je za promet odprla najdaljši čezmorski most na svetu. Dolg je 36,48 kilometra in povezuje pristanišče Čingdao z otokom Huangdao v pokrajini Šandong na vzhodu države. Ogromen objekt je stal skoraj 15 milijard juanov oziroma 2,3 milijarde ameriških dolarjev. Gradnja je trajala štiri leta, most pa sloni na več kot 5.000 podpornih stebrih. Širok […]

Kitajska je za promet odprla najdaljši čezmorski most na svetu. Dolg je 36,48 kilometra in povezuje pristanišče Čingdao z otokom Huangdao v pokrajini Šandong na vzhodu države.

Ogromen objekt je stal skoraj 15 milijard juanov oziroma 2,3 milijarde ameriških dolarjev. Gradnja je trajala štiri leta, most pa sloni na več kot 5.000 podpornih stebrih. Širok je 35 metrov in ima osem voznih pasov, pot med dvema urbanima centroma pa bo skrajšal za okoli 30 kilometrov oziroma z okoli 40 na 20 minut.

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!