fbpx

Na krilih prvega poljuba

Novice

14., 15. in 16. februarja 2004, bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na že tradicionalnih februarskih koncertih nastopil Zoran Predin z Živimi legendami in seveda gosti, Fool Cool Jazz Orchestra s tujo pevko. Kajti, če je komu v slovenski popularni kulturi uspelo narediti kaj izvirno privlačnega s kritičnim odnosom do poenotene medijske kič podobe praznika […]

14., 15. in 16. februarja 2004, bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na že tradicionalnih februarskih koncertih nastopil Zoran Predin z Živimi legendami in seveda gosti, Fool Cool Jazz Orchestra s tujo pevko.

Kajti, če je komu v slovenski popularni kulturi uspelo narediti kaj izvirno privlačnega s kritičnim odnosom do poenotene medijske kič podobe praznika zaljubljencev, je to Zoran Predin s tradicionalnimi februarskimi koncerti. Ti še zdaleč niso samo prvovrstni “talk show”, ki mu v slovenskem koncertnem prostoru ni para, ampak izražajo nenehno hotenje po ustvarjalnosti v popularni glasbi. Pri Predinu se ta v zadnjih letih izkazuje v spogledovanju z glasbami sveta in tudi z lahkotnejšimi oblikami jazza.

Poleg tega je Predin eden redkih slovenskih avtorjev, ki svoje koncerte zavestno dela prijazne mnogoštevilnim tujcem v Sloveniji. Verjetno ne le zato, ker ljubezen nima meja. (http://www.predin.com/)

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!