fbpx

Na najlepši plaži ZDA – in za njo

Novice

Na samem vrhu vsakoletnega seznama najlepših plaž ZDA je letos pristala Hanalei Bay, rajski košček havajske obale. A paradižu v Hanaleiu ni podobna le plaža. Stephen P. Leatherman (oz. dr. Beach/dr. Plaža), ameriški turistični guru, je na prvo mesto postavil trikilometrski peščeni odsek obale polmesečne oblike na havajskem otoku Kauai.Tu se smaragdne pečine tropske džungle […]

Na samem vrhu vsakoletnega seznama najlepših plaž ZDA je letos pristala Hanalei Bay, rajski košček havajske obale. A paradižu v Hanaleiu ni podobna le plaža.

Stephen P. Leatherman (oz. dr. Beach/dr. Plaža), ameriški turistični guru, je na prvo mesto postavil trikilometrski peščeni odsek obale polmesečne oblike na havajskem otoku Kauai.
Tu se smaragdne pečine tropske džungle srečajo s prosojnim turkiznim morjem koralnega grebena Pacifika. Tu se počasi končuje edina otoška cesta in začne treking po za mnoge najlepši poti na svetu – Kalalau Trail.

Pogled na neokrnjeno plažo Hanalei.

Foto: MMC RTV SLO

“Popolna lepota Hanalei Baya ti vzame sapo,” argumentira svoj izbor Leatherman, direktor Laboratorija za obalne raziskave floridske mednarodne univerze. “Res je idilično okolje.”


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.