fbpx

Najboljši kraji za zdravljenje zlomljenega srca

Potovanja

6- dnevno kolesarjenje za samske med slikovitimi italijanskimi vinogradi po Piedmontu, bo pomagalo zaceliti vaše srce.

Če ste se pred kratkim razšli s svojim partnerjem/partnerko, je po priporočilu BBC Travel za zdravljenje vašega srca najboljše potovanje na naslednjih pet lokacij

1. S kolesom po Italiji

6- dnevno kolesarjenje za samske med slikovitimi italijanskimi vinogradi po Piedmontu, bo pomagalo zaceliti vaše srce. Brez nevarnosti, da bi vam turo zmotili mladoporočenci ali zaljubljeni pari, boste lahko uživali v čarih Italije, se ustavili na gradu iz 10.stoletja, ki je danes priznana vinska klet, uživali v zdravilnih termah Acqui Terme in Monforte d’Alba, znanih po grozdju, iz katerega pridelujejo Barolo vino. Prenočevali boste v simpatičnem samostanu iz 16.stoletja, ki danes služi kot hotelček in uživali v priznanih lokalni čokoladi.

Penelope: “Z avtom je pa tako: Že če greš v Trst, ki ga verjetno malo bolj poznaš, veš, da tam vlada kaos. Zdaj pa si predstavljaj, kakšno je npr. v Neaplju, Palermu, Rimu… (mestna središča nasploh so, joj, groza, za voznika, neveščega vožnje “po italijansko” pa včasih kar pretrd oreh). Imajo pa avtocesno mrežo speljano v glavnem po vsej državi, tako da načeloma ni problema priti na jug v, recimo pol dneva, če greš direkt (ma prideš še prej). In obvezno si moraš nabaviti tisto železno stvar, ki se pritrdi na volan in še nekam, ter ne imeti nič (boljše da tudi radia ne) v avtu, ker kradejo kot srake.”

2. Biser Perujske divjine

Popotovanje po razvezi ne pomeni vedno potovanja solo. Pridružite se lahko drugim ljubiteljem divjih poti in se odpravite na pot iskanja roza delfinov, ‘veveričjih opic’ in lenivcev. Mendarodna ekspedicijska 10-dnevna tura po Amazonki v Peruju bo izlet v divjino. Ladjica ‘La Estrella Amazonica’ ima prostora za 31 potnikov in letos prvič tudi s sobami za solo popotnike.

3. Hotel za strta srca na Bahamih

Če je bilo zdaj vedno poskrbljeno za mladoporočence, zdaj prihajajo na vrsto tudi sveže razvezani. V Kamalame Cay-u boste lahko uživali na polno. V ločenem kompleksu 19 vil na peščenem delu otoka Andros, si lahko privoščite poseben paket, ki vključuje snorkljanje ali ribiško ekskurzijo, prav tako pa tudi razvajanje v spa centru nad vodo. Uživali boste lahko tudi v posebnih presenečenjih, ki vam jih bodo pripravili.

4. Katarzična kulinarična akademija na Floridi

Urjenje vašega kuharskega talenta ali učenje osnov, ni pomembno. Kulinarična Akademija Biltmore Hotela na Floridi (Coral Gables) je katarizčen način, kako osvojiti nove veščine, srečati nove ljudi in biti del živahnih skupnih obedov. Tri dnevni kamp, pod budnim očesom kuharskega mojstra Lourdes Castra, se začne z organizacijo kuhinje in do tretjega dneva boste že pripravljali in stregli najboljše jedi. Vse to z ‘retro glamurjem’, ki prihaja z bivanjem v Biltmoru, ustanovljenem leta 1962.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

5. Inspiracija na jezerskem bregu v Kanadi

Pri Trout Point Lodge v Novi Scotii ne boste našli ključev sobe, še manj TV ali priključkov za vaš gsm telefon, kar je odlična formula za antistresni odmor. Podate se lahko v iskanje črnih medvedov, losov ali veveric, se preizkusite v kuharski šoli in se po večerji podate na opazovanje nočnega neba z lokalnim astronomom.

Vir: BBC, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!