fbpx

Najlepše plaže na Karibih

Potovanja

Vsak izmed otokov ima čudovito okolico, izbranih pet pa ima ene najboljših plaž na svetu. Preveri.

Rožnate plaže, plitvi zalivi, svetlo modra barva vode: Karibsko otočje ne trpi preveč. Vendar kako izbrati najboljšo plažo? Vsak izmed otokov ima čudovito okolico, izbranih pet pa ima ene najboljših plaž na svetu.

# Virgin Gorda, Britanski deviški otoki

Virgin Gorda je tretji največji otok Britanskih deviških otokov. Ponuja umirjene plaže, tihe zalive in nacionalne parke bogate z rastlinjem. Najlepše in najpopularnejše je obmorsko območje Baths s slanimi bazeni in jamami.

ena

# Barbados

Barbados ponuja za vsakogar nekaj: roza peščene plaže, eksotično živalstvo (opice, morske želve in 8 vrst netopirjev) in sončne zahode ob svežem koktejlu. Če iščete divjo plažo in njene lepote se odpravite do vasi Bathsheba na vzhodni obali. Pričakali vas bodo visoki valovi in plitvi bazeni ob koralnem grebenu.

Natasaaa::trv : “Karibsko morje je čisto, toplo, vendar tam kjer smo bili mi, so ves čas valovi, močni podvodni tokovi, ampak se da plavat. Plaže so resnično sanjske, bel pesek, palme, na plaži restavracije ,kafči, skoz južni ritmi…..skratka res lepo. Cene tam, kjer smo bili mi so take da dol padeš, poceni, da ne moreš verjet. Pivo 35 centov, prehranjevanje v restavracijah tudi za naše žepe več kot poceni, gorivo 4 cente liter, tako da ko rentaš avto se voziš brez pomiselkov, ker plačaš za tank bencina cca. 2 dolarja.”

dva

# Saba

Ni največji ali najprepoznavnejši karibski otok, vendar vam bo s svojo nedotaknjeno naravo in prijaznimi domačini pričaral spomine.

tri

# Guadeloupe

Od nekdaj priljubljen kraj francoskih turistov. Otok v obliki metulja ima prečudovite slapove, bele peščene plaže in kristalno jasno vodo primerno za snorkljanje.

štiri

# Turks in Caicos

Sestavlja ju 40 otokov, od tega je 8 poseljenih. Ima nekaj najlepših belo peščenih plaž, posebej ob zalivu Grace na severni obali.

pet

Vir: foxnews.com, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!