fbpx

Najlepše plaže na Karibih

Potovanja

Vsak izmed otokov ima čudovito okolico, izbranih pet pa ima ene najboljših plaž na svetu. Preveri.

Rožnate plaže, plitvi zalivi, svetlo modra barva vode: Karibsko otočje ne trpi preveč. Vendar kako izbrati najboljšo plažo? Vsak izmed otokov ima čudovito okolico, izbranih pet pa ima ene najboljših plaž na svetu.

# Virgin Gorda, Britanski deviški otoki

Virgin Gorda je tretji največji otok Britanskih deviških otokov. Ponuja umirjene plaže, tihe zalive in nacionalne parke bogate z rastlinjem. Najlepše in najpopularnejše je obmorsko območje Baths s slanimi bazeni in jamami.

ena

# Barbados

Barbados ponuja za vsakogar nekaj: roza peščene plaže, eksotično živalstvo (opice, morske želve in 8 vrst netopirjev) in sončne zahode ob svežem koktejlu. Če iščete divjo plažo in njene lepote se odpravite do vasi Bathsheba na vzhodni obali. Pričakali vas bodo visoki valovi in plitvi bazeni ob koralnem grebenu.

Natasaaa::trv : “Karibsko morje je čisto, toplo, vendar tam kjer smo bili mi, so ves čas valovi, močni podvodni tokovi, ampak se da plavat. Plaže so resnično sanjske, bel pesek, palme, na plaži restavracije ,kafči, skoz južni ritmi…..skratka res lepo. Cene tam, kjer smo bili mi so take da dol padeš, poceni, da ne moreš verjet. Pivo 35 centov, prehranjevanje v restavracijah tudi za naše žepe več kot poceni, gorivo 4 cente liter, tako da ko rentaš avto se voziš brez pomiselkov, ker plačaš za tank bencina cca. 2 dolarja.”

dva

# Saba

Ni največji ali najprepoznavnejši karibski otok, vendar vam bo s svojo nedotaknjeno naravo in prijaznimi domačini pričaral spomine.

tri

# Guadeloupe

Od nekdaj priljubljen kraj francoskih turistov. Otok v obliki metulja ima prečudovite slapove, bele peščene plaže in kristalno jasno vodo primerno za snorkljanje.

štiri

# Turks in Caicos

Sestavlja ju 40 otokov, od tega je 8 poseljenih. Ima nekaj najlepših belo peščenih plaž, posebej ob zalivu Grace na severni obali.

pet

Vir: foxnews.com, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!