fbpx

Najlepše evropske plaže: Italijanska obala

Mesta, Obale, Zanimivosti

Italijanska obala se razprostira ob jadranskem, jonskem, tirenskem in ligurskem morju. Na severnem delu jadranske obale se plaže vrstijo druga za drugo.

Množice turistov privlači predvsem Rimini z dolgimi peščenimi plažami in obilico zabave.

Južni del jadranske obale, od Abruzza, kjer so številni hoteli, do konice na Leuci, kjer se združita jadransko in jonsko morje, ljudje živijo tesno povezani z morjem in turizmom.

Obala ob ligurskem morju je dolga okoli 300 kilometrov in ima veliko zalivov, polotokov in skalnatih zavetij. V bližini obale je nekaj manjših otočkov, ki privabljajo predvsem potapljače.

Tirenska obala slovi po čudovitih plažah in bogati zgodovini.

Turiste privablja predvsem severni del ob Toskani, Versilia, Maremma, področje Pise in Livorna ter polotok Argentario in obala pred Latiem.

Južni predeli tirenskega morja med Kampanjo in Kalabrijo se prav tako lahko pohvali z lepimi plažami in raznovrstno turistično ponudbo. Bogata kulturna dediščina in prijetne počitniške vasice privabljajo turiste na otoka Sicilijo in Sardinijo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.