fbpx

Najlepše evropske plaže: Italijanska obala

Mesta, Obale, Zanimivosti

Italijanska obala se razprostira ob jadranskem, jonskem, tirenskem in ligurskem morju. Na severnem delu jadranske obale se plaže vrstijo druga za drugo.

Množice turistov privlači predvsem Rimini z dolgimi peščenimi plažami in obilico zabave.

Južni del jadranske obale, od Abruzza, kjer so številni hoteli, do konice na Leuci, kjer se združita jadransko in jonsko morje, ljudje živijo tesno povezani z morjem in turizmom.

Obala ob ligurskem morju je dolga okoli 300 kilometrov in ima veliko zalivov, polotokov in skalnatih zavetij. V bližini obale je nekaj manjših otočkov, ki privabljajo predvsem potapljače.

Tirenska obala slovi po čudovitih plažah in bogati zgodovini.

Turiste privablja predvsem severni del ob Toskani, Versilia, Maremma, področje Pise in Livorna ter polotok Argentario in obala pred Latiem.

Južni predeli tirenskega morja med Kampanjo in Kalabrijo se prav tako lahko pohvali z lepimi plažami in raznovrstno turistično ponudbo. Bogata kulturna dediščina in prijetne počitniške vasice privabljajo turiste na otoka Sicilijo in Sardinijo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.