fbpx

Najlepše evropske plaže: obala Turčije

Novice

Za Turčijo pravijo, da je poleti raj sonca, morja, hribov in jezer. Od aprila do oktobra so v večini predelov prijetne klimatske razmere za preživljanje počitnic ob morju.

Med razvita turistična središča sodi Bodrum, prijetno mesto ob egejski obali. Mesto, ki stoji na antičnem Kalikarnassu ponuja poleg morja in sonca tudi številne znamenitosti, ki izvirajo še iz časa trojanske vojne. Znamenito turistično središče je tudi Antalya, ki je nastala pod kraljem Attalosom v drugem stoletju pred našim štetjem.

Le kakšnih 150 kilometrov vzhodno od Antalye leži Alanya, z znamenito Kleopatrino plažo, ki ji jo je v dar poklonil Mark Antony.

Marmaris je prav tako eno izmed najbolj znanih letovišč na egejski obali z obilico zabave.

Oglejte si tudi Pamukkale, termalno kopališče in naravno čudo z belimi kaskadami, ki jih je termalna voda ustvarila skozi tisočletja. Če se napotite na počitnice v Turčijo, ne zamudite obiska turških bazarjev.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!