fbpx

Najlepši kraji na Irskem

Potovanja

Irska je zelena dežela gradov, visokih klifov, viskija in piva Guinness.

# Prestolnica Dublin

Glavno mesto Irske je odlično izhodišče za izlete po vsej državi. Mesto ima bogato zgodovino in živahno nočno življenje. Oglejte si dublinski grad in stolnico sv. Petra, zvečer pa zavijte na pivo Guinness v Temple bar.

zaljubljena v irsko: “Jaz pa bi samo dodala, da je Irska čudovita dežela in Dublin krasno mesto in da uživaj.”

Dublinski grad
Temple bar v Dublinu

# Belfast

Prestolnica Severne Irske se nahaja le dve uri vožnje stran od Dublina. Obiščite Titanic Belfast, kjer je bil v prejšnjem stoletju zgrajen Titanic in odkrijte zgodovino te slavne ladje.

Titanic Belfast
Mestni grafiti

# Pokrajina Malin Head

Malin Head z visokimi klifi in plažami se nahaja na najbolj severni točki otoka in z razgledne ploščadi ponuja prečudovit razgled na peščeno plažo in turkizno morje.

Malin Head

# Prelaz Gap of Dunloe

Ovinkasta cesta obdana z visokimi skalami nas vodi skozi razgibano pokrajino na jugozahodu Irske.

Ovinkasta cesta
S kočijo čez kamniti most

# Pisane hišice v Cobhu

Nedaleč stran od drugega največjega mesta na Irskem, Corka, se nahaja simpatično priobalno mestece Cobh. Znano je po svoji pisani ulici imenovani The Deck of Cards (komplet kart).

Pisane vrstne hiše v Cobhu

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]