fbpx

Namesto pred televizijski zaslon na drsalke

Novice

Umetna drsališča so prišla prav predvsem ob dolgih zimskih popoldnevih, ko je po otroških sobah vladal dolgčas in tega takrat ni v nedogled krajšala televizija, kaj šele internet. A kot se je mogoče prepričati v ljubljanski Hali Tivoli, se rekreativni drsalci še niso zapisali med izumrle vrste. Čeprav je ura komaj odbila 14 in se […]

Umetna drsališča so prišla prav predvsem ob dolgih zimskih popoldnevih, ko je po otroških sobah vladal dolgčas in tega takrat ni v nedogled krajšala televizija, kaj šele internet. A kot se je mogoče prepričati v ljubljanski Hali Tivoli, se rekreativni drsalci še niso zapisali med izumrle vrste.

Čeprav je ura komaj odbila 14 in se je zdelo prerano za tiste, ki nedeljsko kosilo vzamejo zares, so bili v Hali Tivoli stoli, namenjeni obiskovalcem, da se iz čevljev preobujejo v drsalke, povsem zasedeni. Pred okencem za izposojo in brušenje drsalk prav tako ob Zimskem baru je stala množica ljudi. Oče v rdeče-črni bundi je pripeljal hčerki in tisti čas so si vsi trije hiteli natikati sodobne plastične drsalke. Kot se je pokazalo malo zatem, je bila z njimi tudi babica, ki je šla preverit, kako je v dvorani. »Jaz še stati ne znam na tem,« se je slišalo z drugega konca množice, ki se je hitela preobuvat. »Kako si zategnil?« je svojega sina vprašal oče, ko se je od okenca vrnil še z drsalkami za ženo. »Slabo,« je odgovoril črnolasi fant. Medtem sta bila na drugi strani prostora že povsem pripravljena na odriv po gladkem ledu brat in sestra v popolnoma enakih, rjavih vzorčastih bundah.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.