fbpx

Našli letalo Saint-Exuperyja

Novice

Francoske oblasti so potrdile, da je letalo, ki so ga dvignili iz morja južno od Marseillesa tisto, s katerim se je ponesrečil Antoine de Saint-Exupery. Avtor znamenite zgodbe Mali princ je izginil 31. julija 1944 na vojaški izvidniški misiji. Saint-Exupery se je rodil leta 1900 v francoski aristokratski družini. Večkrat je sicer poskušal študirati umetnost, […]

Francoske oblasti so potrdile, da je letalo, ki so ga dvignili iz morja južno od Marseillesa tisto, s katerim se je ponesrečil Antoine de Saint-Exupery.

Avtor znamenite zgodbe Mali princ je izginil 31. julija 1944 na vojaški izvidniški misiji. Saint-Exupery se je rodil leta 1900 v francoski aristokratski družini. Večkrat je sicer poskušal študirati umetnost, na koncu pa je postal pilot. Ljubezen do letenja ga je inspirirala pri knjigi Volde Nuit (Nočni let) pa tudi pri Malem princu. Njegovega trupla niso nikoli našli. Župan Marsseilla pa je dejal, da bodo razbito letalo razstavili v muzeju kot poklon avtorju in pilotu, ki je umrl le leto dni po izidu Malega bprinca.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!