fbpx

Nespečnost na poslovnih potovanjih

Novice

Potovanja nas pogosto izrinejo iz tirnic našega vsakdanjega življenja in navad. Čisto mimo zavesti vplivajo tudi na naše biološke potrebe. Nekaterim manj, drugim bolj pogostose pojavlja na potovanjih nespečnost, po možnosti prav noč pred pomembnim poslovnim sestankom ali predstavitvijo. Pa, če še tako močno čutimo potrebo po spanju in si ga tudi želimo, se ne […]

Potovanja nas pogosto izrinejo iz tirnic našega vsakdanjega življenja in navad. Čisto mimo zavesti vplivajo tudi na naše biološke potrebe.

Nekaterim manj, drugim bolj pogostose pojavlja na potovanjih nespečnost, po možnosti prav noč pred pomembnim poslovnim sestankom ali predstavitvijo. Pa, če še tako močno čutimo potrebo po spanju in si ga tudi želimo, se ne priplazi v naše postelje, prisiliti pa se k spanju tako ali tako ne moremo. Ponoči, ko ne moremo spati, smo napeti in nezadovoljni in zato še težje zaspimo, naslednji dan pa imamo močno znižano raven energije in koncentracije, naša učinkovitost je slabša. O tem, kako preprečiti nespečnost, so specialisti razvili mnogo teorij, v glavnem pa se strinjajo v osnovnih tehnikah.

Glede dremanja med in po potovanju boste morali sami ugotoviti, kako in kdaj vam najbolj odgovarja. Nekateri predlagajo, da večer pred potovanjem dolgo bedite, da boste lahko naslednji dan lažje zaspali na letalu. Žal, ta tehnika ne deluje sto odstotno. Spet drugi predlagajo kratek spanec po prihodu v hotel, nato osvežujoč tuš in živahen sprehod, ki nas bo predramil. Tretji pa se držijo načela: spim, ko sem zaspan in kot mi dopušča urnik. Posebej, če smo potovali v drug časovni pas, se mora naše telo temu prilagoditi. To nam bo hitreje uspelo, če se bomo podali na sonce in se razgibali. Vendar pa se moramo vsaj 15 minut pred spanjem popolnoma sprostiti, preberimo našo priljubljeno revijo, poslušajmo nežno glasbo in pokličimo domov. Skodelico kave ali čaja si privoščimo le zjutraj, tudi kozarec viskija deluje poživljajoče, zato ga nikar ne pijmo pred spanjem.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!