fbpx

Safari v Keniji

Novice

Dežela ponosnih masajskih bojevnikov in opičjega kruhovca (baobab), drevesa, ki je značilno za vroča in suha afriška tla in ga domačini še danes častijo kot sveto drevo, se ujeta ob ekvatorju ponaša s številnimi nacionalnimi parki, vrednimi ogleda. Masai Mara nacionalni rezervat Ta 1.672 km2 velik nacionalni park, dom “velike peterke” (lev, leopard, nosorog, bivol […]

Dežela ponosnih masajskih bojevnikov in opičjega kruhovca (baobab), drevesa, ki je značilno za vroča in suha afriška tla in ga domačini še danes častijo kot sveto drevo, se ujeta ob ekvatorju ponaša s številnimi nacionalnimi parki, vrednimi ogleda.

Masai Mara nacionalni rezervat
Ta 1.672 km2 velik nacionalni park, dom “velike peterke” (lev, leopard, nosorog, bivol in slon) na jugozahodu Kenije je del nedotaknjenega ekosistema, ki se v sosednji Tanzaniji nadaljuje v nacionalni park Serengeti. Prostrani pašniki z zaplatami akacij in deževnega gozda predstavljajo življenjsko okolje izjemno velikemu številu živali. Bogata prst in ugodno podnebje ter reki, kjer kraljujejo krokodili in lažno miroljubni povodni konji (največ ljudi na safarijih se poškoduje prav zaradi napadov povodnih konjev), sta omogočili izvrstne življenjske pogoje pisani paleti favne in flore.

V sušnem obdobju med julijem in oktobrom je to območje dom številnih rastlinojedov, ki vsako leto s svojo selitvijo za hrano pripravijo dih zastajajoč spektakel. Topot kopit in dvig prahu, ko vodeči biki popeljejo svoje črede približno dveh milijonov gnujev in spremljajočih zeber ter gazel na pot skozi savano, je eden izmed nepozabnih čudes narave. To je svet, kjer velja neizprosen boj za obstanek, kjer postanejo šibki meni dneva in kjer v borbi za preživetje čredam herbivorov zvesto sledijo zveri (levi, hijene, šakali, leopardi in gepardi). Glede na številne rastlinojedce ni presenetljivo, da je v Masai Mari zabeležena največja populacija levov v Keniji, ki skupaj z množicami bivolov, leopardov in žiraf, mrhovinastimi hijenami in črnimi nosorogi ter gepardi in sloni oblikuje pisan potpuri živalskega sveta. Ta nacionalni park nudi poleg vsega tudi široko paleto možnosti za prenočevanje. Od prostorov za taborjenje sredi masajskih vasi in idiličnih campov ob reki Mari do številnih hotelov različnih kategorij (do pet zvezdic), kjer skušajo zaposleni zadostiti vsem vašim željam.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!