fbpx

Nevarne požrtije morskih psov

Novice

V preteklem mesecu se je že nekajkrat zgodilo, da so zaradi morskih psov zaprli številne plaže vzdolž znamenite avstralske Zlate obale. Večinoma gre za to, da se večja skupina morskih psov (tudi več kot 100) v poblaznelosti ob množičnem hranjenju preveč približa obali. Sue Neil iz organizacije Surf Lifesaving Queensland pravi, da morski psi ob […]

V preteklem mesecu se je že nekajkrat zgodilo, da so zaradi morskih psov zaprli številne plaže vzdolž znamenite avstralske Zlate obale. Večinoma gre za to, da se večja skupina morskih psov (tudi več kot 100) v poblaznelosti ob množičnem hranjenju preveč približa obali. Sue Neil iz organizacije Surf Lifesaving Queensland pravi, da morski psi ob takem hranjenju zaprejo oči, zato ni varnega nič v njihovi bližini, ko grabijo, prav lahko zagrabijo tudi človeka.

Po besedah Neilove večina plavalcev upošteva opozorila in ne gre v vodo, nekateri deskarji pa se ne morejo upreti izzivu in se velikokrat zelo približajo noremu plesu morskih psov. Tako je bilo pred kratkim tako srečanje usodno za 21 letno Avstralko na otoku North Stradbroke.

 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!