fbpx

V Černobilu ekstremni turizem

Novice

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo našel primeren čas in kraj za predlog, da bi tudi področje jedrske katastrofe v Černobilu uradno razglasili za turistično znamenitost. Predsednik ukrajinskega parlamenta Volodimir Litvin je namreč pred kratkim dejal, da bi morali storiti vse, da bi potegnili tudi kakšno korist iz tragedije, ki se je zgodila […]

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo našel primeren čas in kraj za predlog, da bi tudi področje jedrske katastrofe v Černobilu uradno razglasili za turistično znamenitost.

Predsednik ukrajinskega parlamenta Volodimir Litvin je namreč pred kratkim dejal, da bi morali storiti vse, da bi potegnili tudi kakšno korist iz tragedije, ki se je zgodila 26. aprila leta 1986. Predlagal je organiziranje ekstremnega turizma, s čimer bi nenazadnje ljudi ozaveščali o obsegu posledic, ki jih lahko imajo jedrske nesreče. Takrat so takoj po dogodku, ko je radioaktivni oblak ušel iz jedrske centrale, preselili prebivalce v krogu 30 kilometrov od elektrarne, področje pa še danes ni dekontaminirano. Litvin je pred kratkim pozval parlamente Skupnosti neodvisnih držav k skupnemu reševanju problemov, ki jih je povzročila nesreča v Černobilu.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!