fbpx

Otvoritev obnovljenega Atomiuma

Novice

Belgijci so izbrali letošnje valentinovo za ponovno otvoritev ene največjih turističnih atrakcij v državi znamenitega Atomiuma v Bruslju. Glede na to, da so v preteklosti Belgijci Atomium zelo radi uporabljali kot ozadje za svoje poročne fotografije, je izbira datuma zelo ustrezna. Obnovili so tako zunanjost, ki je zdaj iz nerjavečega jekla, kot notranjost, kjer so […]

Belgijci so izbrali letošnje valentinovo za ponovno otvoritev ene največjih turističnih atrakcij v državi znamenitega Atomiuma v Bruslju. Glede na to, da so v preteklosti Belgijci Atomium zelo radi uporabljali kot ozadje za svoje poročne fotografije, je izbira datuma zelo ustrezna.

Obnovili so tako zunanjost, ki je zdaj iz nerjavečega jekla, kot notranjost, kjer so v eni od krogel med drugim uredili prostor za prenočitev skupin šolskih otrok. Izboljšali so tudi prometne povezave s centrom Bruslja. Prenova je stala 27,5 milijona evrov, milijon pa so zbrali s prodajo zarjavelih ostankov. Za to so se namreč odločili pod pritiskom velikega povpraševanja po delih starega Atomiuma. Prodali so jih 1.000 po 1.000 evrov vsakega.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!