fbpx

New York, New York

Novice

Če se ukvarjate z bančništvom, vrednostnimi papirji, modo, informacijsko tehnologijo, turizmom ali mediji, vas bo posel verjetno kdaj popeljal v New York. Izbira hotelov in restavracij primernih za poslovneže je ogromna. Brez strehe nad glavo in toplega obroka gotovo ne boste ostali, vas bo pa vse skupaj drago stalo. Vendar se v New York kljub […]

Če se ukvarjate z bančništvom, vrednostnimi papirji, modo, informacijsko tehnologijo, turizmom ali mediji, vas bo posel verjetno kdaj popeljal v New York.

Izbira hotelov in restavracij primernih za poslovneže je ogromna. Brez strehe nad glavo in toplega obroka gotovo ne boste ostali, vas bo pa vse skupaj drago stalo. Vendar se v New York kljub temu splača odpotovati, domov se boste vrnili polni vtisov in morda z novim poslom v aktovki. Če se boste tja odpravili z letalom, se boste znašli na enem od dveh mednarodnih letališč, New York JFK ali New York Newark. S prvega vas bo taksi do Manhattana stal $35, z drugega pa $40, v ceno pa ni všteta pristojbina za tunele in mostove.

Zdravstvene storitve so drage, zato se pred odhodom zavarujte. Tatovi in žeparji v New Yorku niso neznanka, bodite previdni. Newyorčani so ponosni na svoje mesto in bolj malo jih zanima, kaj se zunaj njega dogaja. Če želite na vašega poslovnega partnerja narediti dober vtis, ga peljite v katero od najboljših restavracij v mestu. Vedno bodite popolno urejeni, posebej, če ste ženska, vendar se obnašajte sproščeno. Kajenje je prepovedano v vseh javnih prostorih, razen nekaterih cigara barov. Temi o enajstem septembru se raje izognite.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.