fbpx

New York, New York

Novice

Če se ukvarjate z bančništvom, vrednostnimi papirji, modo, informacijsko tehnologijo, turizmom ali mediji, vas bo posel verjetno kdaj popeljal v New York. Izbira hotelov in restavracij primernih za poslovneže je ogromna. Brez strehe nad glavo in toplega obroka gotovo ne boste ostali, vas bo pa vse skupaj drago stalo. Vendar se v New York kljub […]

Če se ukvarjate z bančništvom, vrednostnimi papirji, modo, informacijsko tehnologijo, turizmom ali mediji, vas bo posel verjetno kdaj popeljal v New York.

Izbira hotelov in restavracij primernih za poslovneže je ogromna. Brez strehe nad glavo in toplega obroka gotovo ne boste ostali, vas bo pa vse skupaj drago stalo. Vendar se v New York kljub temu splača odpotovati, domov se boste vrnili polni vtisov in morda z novim poslom v aktovki. Če se boste tja odpravili z letalom, se boste znašli na enem od dveh mednarodnih letališč, New York JFK ali New York Newark. S prvega vas bo taksi do Manhattana stal $35, z drugega pa $40, v ceno pa ni všteta pristojbina za tunele in mostove.

Zdravstvene storitve so drage, zato se pred odhodom zavarujte. Tatovi in žeparji v New Yorku niso neznanka, bodite previdni. Newyorčani so ponosni na svoje mesto in bolj malo jih zanima, kaj se zunaj njega dogaja. Če želite na vašega poslovnega partnerja narediti dober vtis, ga peljite v katero od najboljših restavracij v mestu. Vedno bodite popolno urejeni, posebej, če ste ženska, vendar se obnašajte sproščeno. Kajenje je prepovedano v vseh javnih prostorih, razen nekaterih cigara barov. Temi o enajstem septembru se raje izognite.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.