fbpx

Nürnberg: Albrechta Dürerja in slastnih medenjakov

Novice

Nürnberg: dom priznanega nemškega umetnika in slastnih medenjakov.

Bavarsko mestece Nürnberg je bilo že od nekdaj pomembno prizorišče nemške zgodovine. Tu so se npr. odvijali znameniti Nürnberški procesi, največje sojenje v nemški zgodovini, kjer so v Nürnberški palači pravice od leta 1945 do 1946 sodili vojnim zločincem druge svetovne vojne. V 16. stoletju pa je bilo mestece tudi znano središče izdelovanja fine mehanike in t.i. nürnberških jajčk, prvih žepnih ur na svetu. Mesto danes navdušuje z obnovljenim srednjeveškim obzidjem, veličastnimi cerkvami, romantičnimi pročelji hiš, Lorenzovim delom, glavnim trgom in hišo umetniškega genija in najznamenitejšega potomca mesta, Albrechta Dürerja. V mestu se nahaja tudi Muzej igrač, Železniški muzej, Muzej nürnberškega procesa ter Germanski muzej, največji kulturnozgodovinski muzej v Nemčiji. Mestece pa ima tudi v kulinaričnem smislu veliko ponuditi – od svetovno znanih nürnberških medenjakov do slastnih nürnberških pečenic.

DSC_0363


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.