fbpx

Nürnberg: Albrechta Dürerja in slastnih medenjakov

Novice

Nürnberg: dom priznanega nemškega umetnika in slastnih medenjakov.

Bavarsko mestece Nürnberg je bilo že od nekdaj pomembno prizorišče nemške zgodovine. Tu so se npr. odvijali znameniti Nürnberški procesi, največje sojenje v nemški zgodovini, kjer so v Nürnberški palači pravice od leta 1945 do 1946 sodili vojnim zločincem druge svetovne vojne. V 16. stoletju pa je bilo mestece tudi znano središče izdelovanja fine mehanike in t.i. nürnberških jajčk, prvih žepnih ur na svetu. Mesto danes navdušuje z obnovljenim srednjeveškim obzidjem, veličastnimi cerkvami, romantičnimi pročelji hiš, Lorenzovim delom, glavnim trgom in hišo umetniškega genija in najznamenitejšega potomca mesta, Albrechta Dürerja. V mestu se nahaja tudi Muzej igrač, Železniški muzej, Muzej nürnberškega procesa ter Germanski muzej, največji kulturnozgodovinski muzej v Nemčiji. Mestece pa ima tudi v kulinaričnem smislu veliko ponuditi – od svetovno znanih nürnberških medenjakov do slastnih nürnberških pečenic.

DSC_0363


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]