fbpx

Okoli 3000 primerov zlatenice v Nepalu

Novice

V preteklih tednih so iz Nepala poročali o povečanju obolenj za zlatenico. Po poročanju bolnišnice v Narayani se je zlatenica pojavila pri več kot 3000 osebah v Birgunju in okolici. Birgunj leži v Parsi ( Terai ), okoli tri kilometre je oddaljen od indijske meje Raxaul ( Bihar ). Za potnike v Indijo in različna […]

V preteklih tednih so iz Nepala poročali o povečanju obolenj za zlatenico. Po poročanju bolnišnice v Narayani se je zlatenica pojavila pri več kot 3000 osebah v Birgunju in okolici. Birgunj leži v Parsi ( Terai ), okoli tri kilometre je oddaljen od indijske meje Raxaul ( Bihar ).

Za potnike v Indijo in različna področja v Nepalu, kot je na primer Katmandu, predstavlja Birgunj pomembno prestopno železniško postajo v Nepalu. Zlatenico lahko med drugim povzročijo virusi ( na primer hepatitis A, hepatitis E ), ki se prenašajo z onesnaženo pitno vodo in hrano. Več kot 60 odstotkov pacientov je prebivalcev mest, ki pridobivajo pitno vodo iz mestnega vodovoda, zato zdravstveni organi priporočajo prekuhavanje vode. V Nepalu, predvsem v predelu Katmanduja, v deževnem obdobju od sredine maja do sredine oktobra pogosto poročajo o povečanem številu obolelih za zlatenico ( predvsem zaradi hepatitisa E ).

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!