fbpx

Okrevanje po dolgem letu

Potovanja

Na kakšen način hitro in učinkovito okrevati po dolgem potovanju.

# Dvigni noge v zrak

Ko prispeš v hotel ali se vrneš domov, dvigni noge v zrak in jih nasloni na steno za 10 minut. To bo pomagalo zmanjšati otekline v nogah in gležnjih ter bo sprostilo mišice.

# Odpravi se spat ob običajnem času

Izogni se počitku po dolgem letu, temveč ostani buden do ure, ko se ponavadi odpraviš v posteljo. Telo se bo tako najlažje navadilo na nov cikel in lokalni čas.

# Ne spi predolgo

Zjutraj si nastavi budilko in začni z aktivnostmi. Četudi boš nekoliko utrujen, se boš na tak način najlažje spopadel z ‘jet leg-on’.

# Privošči si ogljikove hidrate

Visoka stopnja inzulina v krvi pomaga telesu, da se ta čim hitreje privadi na nov urnik spanja in prehrane. Pred in po letu si privošči nekaj sladkega.

Tanči: “Mi smo potovali na Kanarske, ko je bila punčka stara 4 mesece, večji fantek pa 3 leta. Kako se je obneslo? KRASNO. Malo sem itak še dojila in sem jo ob vzletu in pristanku pristavila k prsim zaradi pritiska, ta večjega so pa stevardese umirile z avtomobilčkom in pobarvanko.”

# Potelovadi

Nekaj športa ti bo pomagalo pri prekrvavitvi in sprostitvi mišic. Možgane in telo napolni s svežim kisikom in se podaj na vsaj kratek sprehod.

# Obišči masažni salon

Prepusti se strokovnjakom, da ti pregnetejo otekle mišice in vozle v vratu.

Vir fotografij: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.