fbpx

Okrevanje po dolgem letu

Potovanja

Na kakšen način hitro in učinkovito okrevati po dolgem potovanju.

# Dvigni noge v zrak

Ko prispeš v hotel ali se vrneš domov, dvigni noge v zrak in jih nasloni na steno za 10 minut. To bo pomagalo zmanjšati otekline v nogah in gležnjih ter bo sprostilo mišice.

# Odpravi se spat ob običajnem času

Izogni se počitku po dolgem letu, temveč ostani buden do ure, ko se ponavadi odpraviš v posteljo. Telo se bo tako najlažje navadilo na nov cikel in lokalni čas.

# Ne spi predolgo

Zjutraj si nastavi budilko in začni z aktivnostmi. Četudi boš nekoliko utrujen, se boš na tak način najlažje spopadel z ‘jet leg-on’.

# Privošči si ogljikove hidrate

Visoka stopnja inzulina v krvi pomaga telesu, da se ta čim hitreje privadi na nov urnik spanja in prehrane. Pred in po letu si privošči nekaj sladkega.

Tanči: “Mi smo potovali na Kanarske, ko je bila punčka stara 4 mesece, večji fantek pa 3 leta. Kako se je obneslo? KRASNO. Malo sem itak še dojila in sem jo ob vzletu in pristanku pristavila k prsim zaradi pritiska, ta večjega so pa stevardese umirile z avtomobilčkom in pobarvanko.”

# Potelovadi

Nekaj športa ti bo pomagalo pri prekrvavitvi in sprostitvi mišic. Možgane in telo napolni s svežim kisikom in se podaj na vsaj kratek sprehod.

# Obišči masažni salon

Prepusti se strokovnjakom, da ti pregnetejo otekle mišice in vozle v vratu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!