fbpx

Osrednja Hrvaška in velikonočni prazniki

Aktivnosti, Nasveti

Zahvaljujoč dolgi tradiciji, zdravilni vodi in termalnem blatu je še danes izbor znanih športnikov kot so Sandra Perković, Mirko Filipović, ,…

V Sloveniji precej dobro poznamo predvsem Hrvaško morje, morda še Plitvička jezera, potem pa se naše poznavanje sosede praviloma zaključi. Pa ni prav, saj ponuja ogromno zanimivosti, od toplic, preko verskega turizma, do odlične hrane in ogromno telesnih dejavnosti kot je jahanje in kolesarjenje v 8-ih občinah, kar 34 prog sestavlja 3000 km veliko mrežo za kolesarske navdušence.

Thermal water park Aquae Balissae (1)

Toplice in wellness

Zato se Turistična skupnost Bjelovarsko-bilogorske županije trudi, da sklopu promocije Osrednje Hrvaške predstavi svojo turistično ponudbo v kar najboljši luči. Poudarek je zagotovo na na zdravstvenem in wellness turizmu Daruvarskih toplic, ki so jih že v davnih časih uporabljali rimski cesarji, turški in avstro-ogrski vojaki. Zahvaljujoč dolgi tradiciji, zdravilni vodi in termalnemu blatu je še danes izbor znanih športnikov, kot so Sandra Perković, Mirko Filipović, Čiro Blažević …

Kmečki turizem

Številne eko kmetije, ki se nahajajo vzdolž bjelovarske in daruvarske vinske ceste ponujajo raznoliko in multikulturno avtentično domačo kuhinjo, kjer obiskovalec lahko poizkusi različne domače sire, gibanice, »moslavačke brašnjače«, fiš paprikaš, krvavice, prav tako češke tradicionalne jedi – kvašeni cmoki v sopari, »bramborake« in druge specialitete.

Restaurant Bjelovar

V nacionalnem izboru za Evropsko destinacijo odličnosti 2015 je bila destinacija Daruvar-Bjelovar-Garešnica prav zaradi svoje avtentične kulinarike izbrana za finalistko in je v decembru leta 2015 s podpisom Bruseljske deklaracije postala tudi del EDEN Networka, največje evropske asociacije trajnostnega turizma.

Velikonočna zgodba

Ta del Hrvaške gostje radi obiskujejo tudi zaradi pestre ponudbe dogodkov. Eden izmed večjih je »Božična bajka« (“Božična pravljica”) na posestvu Salaj, ki je z leti zrasla v mednarodno atrakcijo in jo je do sedaj obiskalo 90.000 gostov iz celega sveta ter je postala najbolj obiskan adventski dogodek na Hrvaškem. Božični pravljici sledi Velikonočna zgodba, prav tako na posestvu družine Salaj, in sicer med 19. in 28. marcem 2016. Tokrat bo družina Salaj svoje 7 ha veliko posest v pričakovanju največjega krščanskega velikonočnega praznika okrasila s 15 tisočimi osvetljenih pisanic in drugih okraskov. Obiskovalcem bodo na voljo tudi tradicijske igre, različne delavnice, gledališke predstave za najmlajše in bogata avtohtona kulinarična ponudba.

Christmas story 2

Vse foto: HTS

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Več informacij na spletnem naslovu Hrvaške turistične skupnosti.

 

Oglasno sporočilo


Sledite nam


RSS Ustavi se!