fbpx

Patent za reševanje ob letalskih nesrečah

Novice

Chui Weu Chiu iz Toronta v Kanadi je prejel patent za posebno izdelavo potniških letal, ki bi ob nesreči z nadzorovanimi eksplozijami razpadla na posamezne dele, vsak od njih pa bi imel padala, čolne in ostalo opremo za reševanje potnikov. Mnogi letalski strokovnjaki so precej skeptični glede možnosti izdelave takega letala. „Za potniška letala s […]

Chui Weu Chiu iz Toronta v Kanadi je prejel patent za posebno izdelavo potniških letal, ki bi ob nesreči z nadzorovanimi eksplozijami razpadla na posamezne dele, vsak od njih pa bi imel padala, čolne in ostalo opremo za reševanje potnikov.

Mnogi letalski strokovnjaki so precej skeptični glede možnosti izdelave takega letala. „Za potniška letala s sedanjo tehnologijo to preprosto ni izvedljivo, saj bi bila dodana oprema daleč pretežka in predraga,“ meni David Greatrix, profesor na torontski univerzi Ryerson. Delovanje takega sistema bi bilo nemogoče preizkusiti, če pa bi se nanj zanašali in bi deloval napačno ali prezgodaj, bi to bilo lahko usodno. Greatrix tudi poudarja, da se večina letalskih nesreč zgodi pri vzletanju in pristajanju, ko je letalo prenizko, da bi lahko uporabili tak sistem.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!