fbpx

Po narodnih parkih Utaha in Arizone

Novice

Marsikdo mi reče, da v ZDA pa ne bi šel nikoli. No, če sem iskrena sem imela tudi sama nekaj časa na spisku “Obvezen ogled!” vse druge države prej kot to. Sedaj pa vsakemu z veseljem povem, da je bilo potovanje na ameriški zahod neverjetno zanimivo, drugačno in zares lepo. In ravno naravni parki tega […]

Marsikdo mi reče, da v ZDA pa ne bi šel nikoli. No, če sem iskrena sem imela tudi sama nekaj časa na spisku “Obvezen ogled!” vse druge države prej kot to. Sedaj pa vsakemu z veseljem povem, da je bilo potovanje na ameriški zahod neverjetno zanimivo, drugačno in zares lepo. In ravno naravni parki tega dela so tisto, zaradi česar bi pot svetovala vsakomur. Tako velike in raznolike površine si Slovenec kar težko predstavlja.

Mogočen in rdeče obarvan Zion

Utah je država, ki premore zares lepe narodne parke, med katere bi v sam vrh umestila Bryce in Zion. Rdeče obarvane mogočne skale parka Zion so prekrasen prizor, ki mu nekateri pripisujejo mistične razsežnosti. Hitra verzija ogleda dela parka je takšna, da ga z avtom zgolj prečkate na poti proti Brycu in se ustavite na kakšnem zares zanimivem odseku. Če pa imate nekoliko več časa za kakšno peš turo, pa vas bo park še bolj očaral. Priporočam petnajst minutni “hiking” do razgledne točke nad dolino, vsaj toliko, da si pretegnete noge. Ne bo vam žal!

Pravljični palčki parka Bryce

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Bryce me je naravnost očaral. Zaradi nevihte ob našem prihodu smo prvi del prihranili za konec in to se je izkazalo kot zelo pametna odločitev. Na slabih dvajsetih miljah poti (asfaltirane in zelo široke!), ki vodi skozi park, se nahaja približno trinajst razglednih točk. Pri vsaki smo bili navdušeni, fotografirali smo najrazličnejše formacije skal, v najrazličnejših rdeče-rožnatih odtenkih. Pri povratku pa smo si ogledali še prve tri izpuščene točke imenovane Amfiteater. Pogled na neskončno število tankih kamnitih stolpičev ovalnih oblik nas je popolnoma prevzel. “Ali je kaj takšnega v naravi sploh mogoče?”, smo se spraševali. Dobro, da smo ta sladkorček pustili za konec, ker se nam sicer preostale razgledne točke ne bi zdele niti omembe vredne.


Sledite nam


RSS Ustavi se!