fbpx

Počitnice na Bavarskem

Potovanja

Čudovita pokrajina ponuja možnost uživanja in oddiha, naravni parki razvajajo svoje obiskovalce z edinstvenim živalskim in rastlinskim svetom.

Aktivno dopustovanje z zvrhano mero možnosti spoznavanja kulturnih posebnosti – vse to in več vam ponuja dežela Bavarska in nova zvezna dežela Saška. Edinstvena in pestra ponudba zgolj za vas tako v poletnem kot v zimskem času. Izbirajte med nordijsko hojo, kolesarstvom, sprehodi v naravi, smučanjem, tekom na smučeh, spuščanje po snežnih drčah v prečudoviti zimski pokrajini – vse to vam je dano na izbiro. Bavarska in Saška se ponašata s svojo bogato preteklostjo, ki se še danes odseva v številnih gradovih, trdnjavah in starih rudnikih, kateri vsi skupaj zaznamujejo in plemenitijo krajino obeh dežel. Deželi sta mesto, kjer pridejo na svoj račun tako odrasli kot mlajši.

priporočam: “Midva sva z avtom prekrižarila že precejšen del Evrope, v glavnem bolj zahod – Italija, Francija, Španija, Benelux, Avstrija, nekaj Nemčije… Res da večinoma v terminih, ko se da kampirat, ker v glavnem potujeva s šotorom. Za spomladi zna bit krasna turca po Toskani ali Provansi. Toskana je itak neizčrpna zakladnica zanimivosti, ne samo večja mesta kot so Firence, Siena, Pisa, Lucca… Malo se voziš naokoli in odkrivaš manjša mesteca, vasice na hribčkih, se ustaviš, kaj dobrega poješ v kakšni kantini, kamor hodijo domačini na malice… Znamenitosti je pa itak povsod dovolj.”

# Berchtesgaden

Videli boste, da so aktivnosti na prostem še posebej privlačne v prečudoviti pokrajinski kulisi Berchtesgadna. Ko si boste oprtali nahrbtnik, si nadeli plezalne čevlje, se zavihteli na kolo ali pa v roke vzeli vesla, se lahko zabava prične!

Berchtesgaden, vir: pixabay

# Gorovje Erzgebirge

Erzgebirge – naravna meja med Saško in Češko – gorovje je staro 300 milijonov let in je v Evropi edinstveno. Vzhodnonemško sredogorje je najbolj zaznamovalo rudarstvo. Danes ne moremo nikjer drugje v Nemčiji najti toliko dokazov o rudarstvu srednjega veka in zgodnjega novega veka, toliko arhitekturnih in umetnostnih znamenitosti povezanih z rudarji, kot jih lahko v Erzgebirge.

# Naravni park Altmühltal

Naravni park Altmühltal leži v središču Bavarske, ob Donavi in streljaj od Ingolstadta. S površino skoraj 3000 kvadratnih kilometrov, se uvršča med največje naravne parke v Nemčiji in velja za raj za vse, ki si želijo aktivnega počitka v prečudoviti naravi.

Altmühltal, vir: pixabay

# “Dolina gradov”

»Dolina gradov« vredna ogleda bodisi peš, s kolesom, s konjem ali s čolnom. Kdor sledi toku reke Mulde uživa v neokrnjeni naravi in opazovanju kulturnih draguljev iz saške zgodovine.

# Saschsisches Elbland

Neokrnjena narava, umetnostna in kulturna kronanja, pestra ponudba vin, zanimiva zgodovina zgornjega porečja Labe – Sächsischen Elbland, od Dresdna do Torgaua, začutite bitje srca dežele Saške. Peš ali s kolesom, izberite sami in odkrijte osupljivo rečno pokrajino.

Dresden, vir: pixabay

Vir naslovne fotografije: pixabay


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]