fbpx

Polarni medvedi se v Kanadi namesto po snegu podijo po travnatih zelenicah

Novice

Ljubljana – Ko vam nekdo omeni Kanado in polarne medvede, pomislite na sneg, led in temperature krepko pod ničlo. Globalno segrevanje je vse to spremenilo. Sedaj lahko bele medvede opazujete na zelenih travnikih, namesto na ledenih ploskvah. Neskončne zasnežene planjave Hudsonovega zaliva v Kanadi so med poletnimi meseci zamenjali zeleni pašniki. Globalno segrevanje tako močno […]

Ljubljana – Ko vam nekdo omeni Kanado in polarne medvede, pomislite na sneg, led in temperature krepko pod ničlo. Globalno segrevanje je vse to spremenilo. Sedaj lahko bele medvede opazujete na zelenih travnikih, namesto na ledenih ploskvah.

Neskončne zasnežene planjave Hudsonovega zaliva v Kanadi so med poletnimi meseci zamenjali zeleni pašniki. Globalno segrevanje tako močno ogroža polarne medvede, ki tam živijo, in ki, seveda, s težko muko prenašajo vse daljša obdobja brez snega.

(Foto: JLP)

Topljenje ledenih površin je zmanjšalo tudi število tjulnjev na tem področju, ki pa so glavni vir hrane za tamkajšnje polarne medvede.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.