fbpx

Polarni medvedi se v Kanadi namesto po snegu podijo po travnatih zelenicah

Novice

Ljubljana – Ko vam nekdo omeni Kanado in polarne medvede, pomislite na sneg, led in temperature krepko pod ničlo. Globalno segrevanje je vse to spremenilo. Sedaj lahko bele medvede opazujete na zelenih travnikih, namesto na ledenih ploskvah. Neskončne zasnežene planjave Hudsonovega zaliva v Kanadi so med poletnimi meseci zamenjali zeleni pašniki. Globalno segrevanje tako močno […]

Ljubljana – Ko vam nekdo omeni Kanado in polarne medvede, pomislite na sneg, led in temperature krepko pod ničlo. Globalno segrevanje je vse to spremenilo. Sedaj lahko bele medvede opazujete na zelenih travnikih, namesto na ledenih ploskvah.

Neskončne zasnežene planjave Hudsonovega zaliva v Kanadi so med poletnimi meseci zamenjali zeleni pašniki. Globalno segrevanje tako močno ogroža polarne medvede, ki tam živijo, in ki, seveda, s težko muko prenašajo vse daljša obdobja brez snega.

(Foto: JLP)

Topljenje ledenih površin je zmanjšalo tudi število tjulnjev na tem področju, ki pa so glavni vir hrane za tamkajšnje polarne medvede.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!