fbpx

Vrnitev razkošja prejšnjega stoletja

Novice

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. »Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi […]

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje.

»Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi vožnji novega luksuznega vlaka iz Moskve na francosko Riviero. Rafael Kazansky, ki se je vkrcal na dvodnevno vožnjo do Nice, se je pošalil: »Štirideset ur od 53 bom spal. Preostalih 13 ur se bom pogovarjal, obiskoval restavracijo in pil kavo.«  Oseminštiridesetletni poslovnež, opremljen z iPadom, je sicer bolj vajen potovanja z letalom kot počasnim vlakom. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, tri pa za »luksuznega«. Vlak ima tudi dva jedilna vagona. Opremljeni so s plišastimi preprogami in reprodukcijami slik francoskega slikarja Matissa. Posamezni kupeji imajo prhe, stranišče in televizorje. Potnikom je na 3300 kilometrov dolgi poti na voljo vse udobje.

Vlak se ustavi na 22 postajah. Po Evropi vozi čez Minsk, Varšavo, Češko, Dunaj in Milano, nato pa pelje do cilja na francoski Azurni obali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Kako se otroci učijo komunikacije
  Ko otroci preživljajo čas z najpomembnejšimi ljudmi v svojem življenju, razvijajo pomembne odnosne veščine, kot so dobro komuniciranje in poslušanje, tolmačenje obrazne mimike, razumevanje nebesedne komunikacije, deljenje in žrtvovanje. Kako to poteka, nam približa Andreja Vukmir Brenčič.
 • Video: Odprt pogovor z zdravnikom – Sašo Rebolj, dr. med.
  Priljubljeni moderator foruma na Med.Over.Net, urgentni zdravnik in direktor zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, nam v pogovoru s Polono Požgan na svoj način in z dobro mero humorja prikaže svet v zakulisju ambulant.
 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?