fbpx

Vrnitev razkošja prejšnjega stoletja

Novice

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. »Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi […]

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje.

»Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi vožnji novega luksuznega vlaka iz Moskve na francosko Riviero. Rafael Kazansky, ki se je vkrcal na dvodnevno vožnjo do Nice, se je pošalil: »Štirideset ur od 53 bom spal. Preostalih 13 ur se bom pogovarjal, obiskoval restavracijo in pil kavo.«  Oseminštiridesetletni poslovnež, opremljen z iPadom, je sicer bolj vajen potovanja z letalom kot počasnim vlakom. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, tri pa za »luksuznega«. Vlak ima tudi dva jedilna vagona. Opremljeni so s plišastimi preprogami in reprodukcijami slik francoskega slikarja Matissa. Posamezni kupeji imajo prhe, stranišče in televizorje. Potnikom je na 3300 kilometrov dolgi poti na voljo vse udobje.

Vlak se ustavi na 22 postajah. Po Evropi vozi čez Minsk, Varšavo, Češko, Dunaj in Milano, nato pa pelje do cilja na francoski Azurni obali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!