fbpx

Vrnitev razkošja prejšnjega stoletja

Novice

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. »Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi […]

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje.

»Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi vožnji novega luksuznega vlaka iz Moskve na francosko Riviero. Rafael Kazansky, ki se je vkrcal na dvodnevno vožnjo do Nice, se je pošalil: »Štirideset ur od 53 bom spal. Preostalih 13 ur se bom pogovarjal, obiskoval restavracijo in pil kavo.«  Oseminštiridesetletni poslovnež, opremljen z iPadom, je sicer bolj vajen potovanja z letalom kot počasnim vlakom. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, tri pa za »luksuznega«. Vlak ima tudi dva jedilna vagona. Opremljeni so s plišastimi preprogami in reprodukcijami slik francoskega slikarja Matissa. Posamezni kupeji imajo prhe, stranišče in televizorje. Potnikom je na 3300 kilometrov dolgi poti na voljo vse udobje.

Vlak se ustavi na 22 postajah. Po Evropi vozi čez Minsk, Varšavo, Češko, Dunaj in Milano, nato pa pelje do cilja na francoski Azurni obali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!