fbpx

Vrnitev razkošja prejšnjega stoletja

Novice

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. »Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi […]

Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, trije pa so »luksuzni«. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje.

»Sem na počitnicah! Lahko si privoščim, da brezdelno posedam 53 ur in gledam lepo pokrajino ob poti!« je vzkliknil potnik na prvi vožnji novega luksuznega vlaka iz Moskve na francosko Riviero. Rafael Kazansky, ki se je vkrcal na dvodnevno vožnjo do Nice, se je pošalil: »Štirideset ur od 53 bom spal. Preostalih 13 ur se bom pogovarjal, obiskoval restavracijo in pil kavo.«  Oseminštiridesetletni poslovnež, opremljen z iPadom, je sicer bolj vajen potovanja z letalom kot počasnim vlakom. Vlak z rdeče-sivimi progami, last Ruskih železnic, je namenjen predvsem potnikom, ki imajo radi razkošje. Samo en vagon od dvanajstih je drugega razreda, šest je rezerviranih za prvi razred, tri pa za »luksuznega«. Vlak ima tudi dva jedilna vagona. Opremljeni so s plišastimi preprogami in reprodukcijami slik francoskega slikarja Matissa. Posamezni kupeji imajo prhe, stranišče in televizorje. Potnikom je na 3300 kilometrov dolgi poti na voljo vse udobje.

Vlak se ustavi na 22 postajah. Po Evropi vozi čez Minsk, Varšavo, Češko, Dunaj in Milano, nato pa pelje do cilja na francoski Azurni obali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!