fbpx

Poletje v Stari Ljubljani

Novice

Poletje v Stari Ljubljani se začne vsako leto 15. junija in traja do konca avgusta, ko se festival zaključi s prireditvijo Noči v Stari Ljubljani, ki je vsako leto obišče prek 200.000 ljudi. Vključuje številne koncerte klasične glasbe v okviru lepih ambientov v Stari Ljubljani: dvorci, trgi, cerkve, mostovi. Program koncertov Poletje v Stari Ljubljani […]

Poletje v Stari Ljubljani se začne vsako leto 15. junija in traja do konca avgusta, ko se festival zaključi s prireditvijo Noči v Stari Ljubljani, ki je vsako leto obišče prek 200.000 ljudi. Vključuje številne koncerte klasične glasbe v okviru lepih ambientov v Stari Ljubljani: dvorci, trgi, cerkve, mostovi.
Program koncertov Poletje v Stari Ljubljani je pomemben del procesa oživljanja kulturne podobe ljubljanskega starega mestnega jedra s pomočjo kratkih, visoko kakovostnih, brezplačnih, raznovrstnih kulturnih programov, svečana otvoritev koncertne sezone pa se že tradicionalno zgodi prvi četrtek po začetku poletja z eminentnim otvoritvenim koncertom. Namen programa je povečanje obiska starega jedra mesta Ljubljane prebivalcev prestolnice in tudi obiskovalcev iz drugih krajev Slovenije ter tujih turistov, ki v vedno večjem številu obiskujejo Ljubljano.
Zasedba izvajalcev je mednarodna, vsako leto festival gosti umetnike iz Evrope, severne Amerike

Poletje v stari Ljubljani
Organizator :
Društvo za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra

Gornji trg 16
1000 Ljubljana
Telefon:
01 241 66 02
Faks:
01 241 66 04

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!