fbpx

Poletna Budva

Potovanja

Črna Gora je odlična poletna destinacija.

Budva leži ob črnogorski obali s starim mestnim jedrom na majhnem polotoku v budvanskem zalivu. V njem se nahajajo slikovita marina z luksuznimi jahtami, polno restavracij in nakupovalnih butikov. Znano je po peščenih plažah in razgibanem nočnem življenju. Staro je približno 2500  let in velja za eno najstarejših naselij ob Jadranskem morju. V preteklosti se je mestece nahajalo na otoku, ki se je kasneje pripojilo kopnemu in bilo sprva pod grško nadvlado, potem Rimljani in bizantinskim cesarstvom, Benetkami in na koncu Avstro-ogrsko monarhijo in danes Črno Goro. V mestu se vije obzidje, ki daje vtis tipičnega mediteranskega kraja in nudi izjemen razgled na mesto in okolico. Ozke ulice brez avtomobilskega prometa nas popeljejo mimo katedrale Svetega Ivana Krstnika z visokim zvonikom, tri cerkve Svete Marije in Punta, Svete  Save in Svete Trojice ter samostana z urejenim arheološkim muzejem. Od tam so organizirani izleti na Lovćen, Cetinje, Svetega Štefana, Kraljevo in Kraljičino plažo ter številne samostane.

Anita2: “Naj še jaz malo delim z vami izkušnjo, ki jo imam s pomladanskega potovanja po Črni Gori. Ne morem deliti nasvetov in kontaktov za počitnice, lahko pa iz prve roke povem, da je potovanje po črnogorskem primorju več kot idealno za spoznavanje prelepih krajev, kulture, naravnih danosti, gostoljubnosti in obenem ležernosti domačinov.”

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!