fbpx

Poletna Budva

Potovanja

Črna Gora je odlična poletna destinacija.

Budva leži ob črnogorski obali s starim mestnim jedrom na majhnem polotoku v budvanskem zalivu. V njem se nahajajo slikovita marina z luksuznimi jahtami, polno restavracij in nakupovalnih butikov. Znano je po peščenih plažah in razgibanem nočnem življenju. Staro je približno 2500  let in velja za eno najstarejših naselij ob Jadranskem morju. V preteklosti se je mestece nahajalo na otoku, ki se je kasneje pripojilo kopnemu in bilo sprva pod grško nadvlado, potem Rimljani in bizantinskim cesarstvom, Benetkami in na koncu Avstro-ogrsko monarhijo in danes Črno Goro. V mestu se vije obzidje, ki daje vtis tipičnega mediteranskega kraja in nudi izjemen razgled na mesto in okolico. Ozke ulice brez avtomobilskega prometa nas popeljejo mimo katedrale Svetega Ivana Krstnika z visokim zvonikom, tri cerkve Svete Marije in Punta, Svete  Save in Svete Trojice ter samostana z urejenim arheološkim muzejem. Od tam so organizirani izleti na Lovćen, Cetinje, Svetega Štefana, Kraljevo in Kraljičino plažo ter številne samostane.

Anita2: “Naj še jaz malo delim z vami izkušnjo, ki jo imam s pomladanskega potovanja po Črni Gori. Ne morem deliti nasvetov in kontaktov za počitnice, lahko pa iz prve roke povem, da je potovanje po črnogorskem primorju več kot idealno za spoznavanje prelepih krajev, kulture, naravnih danosti, gostoljubnosti in obenem ležernosti domačinov.”

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!