fbpx

Poroka na vlaku

Zanimivosti

Ženin je moral opraviti zahtevna pogajanja na šrangi in to najpozneje do odhoda vlaka.

23. maja, so Slovenske železnice zaljubljenem paru omogočile prav poseben dogodek na vlaku, poroko. Številne dejavnosti povezane s tem izjemnim življenjskim mejnikom so Slovenske železnice soorganizirale s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Dijaki, ki pri tem sodelujejo, so z animacijo in pogostitvijo na vlaku, ki so ju skrbno pripravljali več tednov, prvič opravljali tudi maturitetno nalogo. Prav tako prvič pa so na vlaku pripravili poročni obred.

Slovenske železnice so s poroko na vlaku predstavile dodatnih storitve, med njimi organizacijo in vodenje posebnih poslovnih in drugih dogodkov v vagonu z restavracijo na vlaku EuroCity Emona. Omenjeni vlak vsak dan vozi med Dunajem in Ljubljano, v Sloveniji pa ustavlja tudi v Mariboru, Celju in Ljubljani. Posebne dogodke na vlakih Slovenskih železnic pa je mogoče organizirati tudi na drugih vlakih in progah po Sloveniji.

 V Mariboru še fant in dekle, v Ljubljani mož in žena

Pot poročnega para se je začela v torek, 23. maja, ob 10.30 na peronu ob tiru 32 mariborske železniške postaje. Ženin, Tomaž Čeč, je moral opraviti zahtevna pogajanja na šrangi in to najpozneje do odhoda vlaka.  Poročni vlak je proti Ljubljani odpeljal ob 11.50, in na njem sta si z nevesto Natalijo Krlatec izrekla zakonsko zaobljubo.  V Mariboru še fant in dekle, ob prihodu v Ljubljano pa že mož in žena, sta povabljene na ljubljanski železniški postaji pogostila s poročno torto. Neporočena dekleta so na postaji lovila poročni šopek.

Lana: “Poroka na vlaku je bila res edinstven dogodek! Dijaki so poskrbeli za odlično postrežbo, glasbeni band za dobro vzdušje, mi pa smo se veselili skupaj s parom in vesele trenutke obeležili s fotografijo. Če si želite nebičajne poroke, bodo Slovenske železnice poskrbele za odlično organizacijo in dogodek, ki bo vam in vašim svatom za vedno ostal v lepem spominu.”

Posebni prevozi so pomembna tržna niša

Posebni prevozi in organizacija raznovrstnih dogodkov na vlaku v notranjem in mednarodnem železniškem prometu so za podjetje SŽ-Potniški promet pomembna tržna niša. Vlak namreč postaja čedalje bolj priljubljeno  prevozno sredstvo za poslovna ali turistična potovanja. Čedalje več ljudi pa se  zaveda tudi, da je potovanje z vlakom najbolj prijazno do okolja in hkrati omogoča, da kakovostno izkoristite čas med potjo.

Več informacij o dodatni ponudbi SŽ-Potniški promet:

SŽ-potniški promet sodeluje z več kot dvesto organizatorji večjih prireditev, koncertov ter izletov v Sloveniji in tujini. S partnerji organizirajo raznovrstne dogodke na vlaku, kot so:

·         novinarske konference, za Festival Ljubljana, Smučarske polete v Planici …,

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

·         glasbene vlake,  Party vlak Ljubljana-Beograd s Collegium Mondial Travel,

·         navijaške vlake, Kompasov, Vijolin, Ribniški navijaški vlak …,

·         pravljične animacije na vlakih,  S pravljičnimi vilami v Pravljično deželo Celje, s Pikinim vlakom na Pikin festival Velenje, Doživetja z Božičkom na muzejskem vlaku, z Muco Copatarico v Blejsko zimsko pravljico, S čokoladnim Linhartom in Gorenjkino punčko na Festival čokolade v Radovljico, z gospodično Olimijo in levčkom na festival vina in čokolade,

·         druge posebne vožnje kot so s Cvičkovim vlakom na Teden cvička v Trebnje, s Fantastičnim vlakom na Festival vina in Filma v Ljutomer …,

·         izletniški vlaki  ter potovanja skupin s teambuilding ali drugimi poslovnimi programi, Eno žlahtno doživetje z igralci priljubljene serije na muzejskem vlaku in obisk Brd, Kulinarično razvajanje po poti Bohinjske proge …

Vir fotografij: Potovanja.over.net in SŽ


Sledite nam


RSS Ustavi se!