fbpx

Ptuj – Po stezah rimskega cesarstva 2. del

Aktivnosti

Dan smo začeli s thai chi-jem, nadaljevali s plezanjem v pustolovskem parku in dan zaključili s prijetno masažo.

Na stezah rimskega cesarstva, smo se na Ptuju prebudili v sončno petkovo jutro in še pred zajtrkom odšli do Vetrnice zdravja – prostranega travnika za hotelom s posajenimi drevesi in cvetovi sivke v obliki vetrnice. Ta nas napolni z energijo, poglobi odnos do sebe in soljudi, omogoči obvladovanje stresa in varuje pred sindromi izgorelosti. Karate mojster in thai chi učitelj Andrej Cafuta nas je naučil izvajanja divje gosi in pravilnega dihanja. Lahkotni gibi thai chi-ja okrepijo naše mišice, sprostijo um, dušo in telo ter nas pripravijo na nove izzive. Prerojeni in pomlajeni smo se odpravili na samopostrežni zajtrk, kjer je izbira res pestra in zadovolji še tako izbirčnega jedca. Na voljo so poleg klasičnih jedi tudi sveži vaflji, ki jih pred nami speče kuharski mojster ter široka ponudba brezglutenskih in presnih izdelkov.

Odličen samopostrežni zajtrk

Polni energije smo se odpeljali do pustolovskega parka Vurberk, ki se nahaja v neposredni bližini gradu Vurberk, v občini Duplek. Poleg plezanja na treh progah različnih težavnostnih stopenj, organizirajo team building programe za zaključene skupine, pohod na Grmado, najvišji vrh Slovenskih goric, športne igre (mali nogomet, košarka, badmintom, odbojka), ogled gradu Vurberk z vinsko kletjo in okolico, obisk bioenergetskih točk in številne večerne prireditve (koncerti, gledališke igre, filmske projekcije) z možnostjo najema piknik prostorov.

Inštruktor nas je poučil o varnosti ter pravilni uporabi vrvi in pasu za pripenjanje – in pustolovščina se je začela! Sprva z nekaj strahu, ki se je kmalu razblinil, smo se podali visoko med drevesa in se prebijali skozi številne ovire. Žal smo zaradi pomanjkanja časa preizkusili le prvi dve progi, ampak se bomo zagotovo še vrnili. Sledil je hiter ogled Vurberškega gradu s čudovitim razgledom na okolico, potem pa…

Manevriranje skozi ovire

Povzpeli smo se na grad Vurberk

… postanek pri Ptujskem morju in kosilo v gostilni Ribič na Ptuju ob reki Dravi. V očarljivem ambientu pod taktirko Vladimirja Pignarja že od leta 1985 ponujajo širok repertoar morskih in mesnih jedi za družabna in poslovna srečanja. Mi smo poskusili gobovo juho, ocvrte piščančje perutničke s pečenim krompirjem, bučkino prilogo ter se posladkali s sladoledom z gozdnimi sadeži in kapljico belega vina. Siti in zadovoljni smo naredili kratek sprehod po mestu in se podali na ptujski grad.

Ocvrte piščančje perutniške, pečen krompir in bučkina priloga

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vandramo po ulicah Ptuja

Prečudovit razgled na mesto Ptuj

Prijetno utrujeni smo se vrnili v hotel in nadaljevali s programom. Nadeli smo si kopalke in kopalne plašče ter zavili v hotelski wellness. Rezervirano smo imeli masažo hrbta in vratu, ki se je odlično prilegla po športno-avanturističnem pustolovskem parku. Razvajanje smo nadaljevali v svetu savn in bazenu, zvečer pa nas je čakala antistresna večerja, ki vsebuje veliko zelenjave in oreščkov. Bila je seveda odlična!

Prava fuzija okusov na krožniku

Vir fotografij: Potovanja.over.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!