fbpx

Poskusili smo enega najbolj znanih zrezkov – Dunaj

Novice

Vikend poležavanje na plaži sva tokrat zamenjala za kratek oddih v mestu glasbe. Tako je, prava izbira je bila Dunaj, mesto polno umetnosti, arhitekture in kulinarike. Po celodnevnem ogledovanju je vprašanje kam na večerjo popolnoma odveč. Odgovor je seveda na najbolj znan Dunajski zrezek k Figlmuellerjevim. Restavracija Figlmueller, locirana za katedralo svetega Štefana, je odprla […]

Vikend poležavanje na plaži sva tokrat zamenjala za kratek oddih v mestu glasbe. Tako je, prava izbira je bila Dunaj, mesto polno umetnosti, arhitekture in kulinarike.

Po celodnevnem ogledovanju je vprašanje kam na večerjo popolnoma odveč. Odgovor je seveda na najbolj znan Dunajski zrezek k Figlmuellerjevim.

Restavracija Figlmueller, locirana za katedralo svetega Štefana, je odprla svoja vrata leta že davnega leta 1905, istega leta, kot je bil rojen tudi njihov slavni Dunajski zrezek.

Obrok je silno enostaven – Dunajski zrezek, krompirjeva solata in kozarec domačega vina.

A ko hrana prispe do vas in jo poskusite, ugotovite, da ne more biti vse tako enostavno, saj je meso mehko, hrustljavo in se kar stopi v ustih, prav tako solata in vino zaokrožita celotno jed.

Figlmuellerjev zrezek je težak 250 gramov in v premeru meri 30 cm. Za razliko od ‘tapravega’ Dunajskega zrezka je le-ta iz fileja svinjskega mesa. Ko je meso dovolj tanko ga posolijo, pomokajo, namočijo v mešanico iz jajc in mleka ter posipajo z drobtinami, ki so narejene iz kraljevih kajzeric, posebej za njihove restavracije.

Solata je sestavljena iz motovilca in krompirja, posebna pa je zaradi sladkega okusa, ki se odlično poda k zrezku.

Figlmuellerjevi se poleg gostinstva ukvarjajo tudi z vinogradništvom zato je v njihovi gostilni, poleg brezalkoholnih pijač, mogoče naročiti samo njihovo vino.

Čeprav je obrok velik in se ga ob serviranju kar malo ustrašiš, kar naenkrat ugotoviš, da si sit in da je zrezek nekam izginil. A vedno se najde prostor za tapravo Sahcer torto …

M.R.

Foto: M.R. in Figlmüller


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.