fbpx

Poskusili smo enega najbolj znanih zrezkov – Dunaj

Novice

Vikend poležavanje na plaži sva tokrat zamenjala za kratek oddih v mestu glasbe. Tako je, prava izbira je bila Dunaj, mesto polno umetnosti, arhitekture in kulinarike. Po celodnevnem ogledovanju je vprašanje kam na večerjo popolnoma odveč. Odgovor je seveda na najbolj znan Dunajski zrezek k Figlmuellerjevim. Restavracija Figlmueller, locirana za katedralo svetega Štefana, je odprla […]

Vikend poležavanje na plaži sva tokrat zamenjala za kratek oddih v mestu glasbe. Tako je, prava izbira je bila Dunaj, mesto polno umetnosti, arhitekture in kulinarike.

Po celodnevnem ogledovanju je vprašanje kam na večerjo popolnoma odveč. Odgovor je seveda na najbolj znan Dunajski zrezek k Figlmuellerjevim.

Restavracija Figlmueller, locirana za katedralo svetega Štefana, je odprla svoja vrata leta že davnega leta 1905, istega leta, kot je bil rojen tudi njihov slavni Dunajski zrezek.

Obrok je silno enostaven – Dunajski zrezek, krompirjeva solata in kozarec domačega vina.

A ko hrana prispe do vas in jo poskusite, ugotovite, da ne more biti vse tako enostavno, saj je meso mehko, hrustljavo in se kar stopi v ustih, prav tako solata in vino zaokrožita celotno jed.

Figlmuellerjev zrezek je težak 250 gramov in v premeru meri 30 cm. Za razliko od ‘tapravega’ Dunajskega zrezka je le-ta iz fileja svinjskega mesa. Ko je meso dovolj tanko ga posolijo, pomokajo, namočijo v mešanico iz jajc in mleka ter posipajo z drobtinami, ki so narejene iz kraljevih kajzeric, posebej za njihove restavracije.

Solata je sestavljena iz motovilca in krompirja, posebna pa je zaradi sladkega okusa, ki se odlično poda k zrezku.

Figlmuellerjevi se poleg gostinstva ukvarjajo tudi z vinogradništvom zato je v njihovi gostilni, poleg brezalkoholnih pijač, mogoče naročiti samo njihovo vino.

Čeprav je obrok velik in se ga ob serviranju kar malo ustrašiš, kar naenkrat ugotoviš, da si sit in da je zrezek nekam izginil. A vedno se najde prostor za tapravo Sahcer torto …

M.R.

Foto: M.R. in Figlmüller


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.