fbpx

Poskusili smo enega najbolj znanih zrezkov – Dunaj

Novice

Vikend poležavanje na plaži sva tokrat zamenjala za kratek oddih v mestu glasbe. Tako je, prava izbira je bila Dunaj, mesto polno umetnosti, arhitekture in kulinarike. Po celodnevnem ogledovanju je vprašanje kam na večerjo popolnoma odveč. Odgovor je seveda na najbolj znan Dunajski zrezek k Figlmuellerjevim. Restavracija Figlmueller, locirana za katedralo svetega Štefana, je odprla […]

Vikend poležavanje na plaži sva tokrat zamenjala za kratek oddih v mestu glasbe. Tako je, prava izbira je bila Dunaj, mesto polno umetnosti, arhitekture in kulinarike.

Po celodnevnem ogledovanju je vprašanje kam na večerjo popolnoma odveč. Odgovor je seveda na najbolj znan Dunajski zrezek k Figlmuellerjevim.

Restavracija Figlmueller, locirana za katedralo svetega Štefana, je odprla svoja vrata leta že davnega leta 1905, istega leta, kot je bil rojen tudi njihov slavni Dunajski zrezek.

Obrok je silno enostaven – Dunajski zrezek, krompirjeva solata in kozarec domačega vina.

A ko hrana prispe do vas in jo poskusite, ugotovite, da ne more biti vse tako enostavno, saj je meso mehko, hrustljavo in se kar stopi v ustih, prav tako solata in vino zaokrožita celotno jed.

Figlmuellerjev zrezek je težak 250 gramov in v premeru meri 30 cm. Za razliko od ‘tapravega’ Dunajskega zrezka je le-ta iz fileja svinjskega mesa. Ko je meso dovolj tanko ga posolijo, pomokajo, namočijo v mešanico iz jajc in mleka ter posipajo z drobtinami, ki so narejene iz kraljevih kajzeric, posebej za njihove restavracije.

Solata je sestavljena iz motovilca in krompirja, posebna pa je zaradi sladkega okusa, ki se odlično poda k zrezku.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Figlmuellerjevi se poleg gostinstva ukvarjajo tudi z vinogradništvom zato je v njihovi gostilni, poleg brezalkoholnih pijač, mogoče naročiti samo njihovo vino.

Čeprav je obrok velik in se ga ob serviranju kar malo ustrašiš, kar naenkrat ugotoviš, da si sit in da je zrezek nekam izginil. A vedno se najde prostor za tapravo Sahcer torto …

M.R.

Foto: M.R. in Figlmüller


Sledite nam


RSS Ustavi se!