fbpx

“Spoštovani gostje! Srečo je treba deliti med svoje prijatelje!”

Aktivnosti

Le kako se spočiti po napornem tednu? V objemu družine. Kje?

Le kako se spočiti po napornem tednu? V  objemu družine. Kje? Pri vseh ponudbah, ki so na voljo je tokrat padla odločitev za doživljajski vikend v termah Banovci. Ko smo se pripeljali, smo bili malce presenečeni. Zato smo se prepustili dogodivščini.  »Kako majhno, a tako prijetno!« so bile naše prve besede, ko smo stopili v hotelsko avlo. Z navdušenjem nas je pozdravilo hotelsko osebje. »dobrodošli pri nas!« V hotelu je posebno pravljično vzdušje in pridih Banovičke, ki se skriva v drobnih detajlih, kar dajejo bivanju v teh termah posebno doživetje. In ko smo prišli v sobo nas je čakalo pravo majhno presenečenje. Vse to je naredilo odličen prvi vtis. Ki je ostal do konca.

Majhne pozornosti in detajli je tisto, kar naredi posebno doživetje. In teh je v Termah Banovci na vsakem koraku.

»Spoštovani gostje! Srečo je treba deliti med svoje prijatelje! Hvala, ker ste se odločili srečo poiskati pri nas v Termah Banovci! Podarjamo vam majhno pozornost in Vam želimo prijetno bivanje! Terme Banovci.«


Seveda je bilo prvo, gremo na bazen…zunanji z ogrevano vodo. In po bazenu napolniti želodčke na večerjo, kjer smo okušali posebnosti prleške kuhinje. Potem pa ustvarjalna otroška animacija, ustvarjanje iz fimo mase. Bogatejši smo za par ogrlic. Banovička, maskota term, je prav posebna teta. Prijazna, zabavna, smešna predvsem pa zelo prijetna.

Navdušilo nas je tudi pripovedovanje o gusarju Ediju, ki je sicer trenutno na počitnicah… Slike, zgodbe in zabava. Za otroke, nepozabno. In hotel, ki je v bistvu zelo družinski, ravno prav majhen in domač, zato je lahko naša Sara kar sama hodila okoli. Vsi so vedeli njeno ime… njene besede pa » Tukaj je tako fino, sploh se ne moreš izgubiti in vsi so tako prijazni. Pojdimo sem na počitnice poleti«.

Medtem ko se je Sara neizmerno zabavala v družbi pravljičnih junakov, sva si lahko midva utrgala tudi nekaj časa samo zase. Preživela sva ga svetu savn v prleškem stilu. »Protrol«,»Sopot«, »Črna kühja« in »Zelhenca« so finske in turške savne, poimenovane v prleškem narečju, saj so urejene v stilu tradicionalnih hiš in lončarskega rokodelstva Prlekije. Vsak dan v tednu se prireja drugačen program savnanja z različnimi aromami – med, čokolada, cimet, jogurt, citrusi, pivo. Ter savnanje ob polni luni in mlaju. Nepozabno doživetje je savnanje ob zvočni kopeli gongov, zvokih instrumentov iz pradavnine, ki Vas bodo popeljali v svet sprostitve in dobrega počutja.

Ker nam tokrat vreme ni bilo naklonjeno, muhasti april, smo večino časa preživeli v bazenih, z zelo toplo vodo, kar je bilo odlično, saj smo večino časa plavali v zunanjih bazenih. Popoldanski počitek smo namenili animaciji peke prave prleške gibanice. Izvedeli smo skrivnostni recept, in na koncu smo se z njo tudi okrepčali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Po večerji pa, kot naročeno mini disko za otroke in nato najboljše ta vikend. Vrhunec je bilo nočno kopanje! Sadje ob bazenu za otroke,  penina za starše, klepet in kopanje do polnoči. Kot v raju. Brez ure.  In že je bilo jutro … tokrat pozni zajtrk in čas za sprehod po okolici. Potem pa počasi pakiranje in pot pod noge. Skupno navdušenje, ki smo ga delili pa je bilo … zelo prijazno osebje in odlični animatorji, ki se te dotaknejo. Res enkratna izkušnja. In razumemo, zakaj se mnogi vračajo. Tudi mi bomo kmalu nazaj.

Sara, Jasna in Marko

Družine se lahko odpravijo se na zabavne in hkrati poučne izlete, obiščejo zadnjega mlinarju na Muri in banovske čebelarje, ustvarjajo skupaj z rokodelci in poganjamo kolesa po gostoljubni Prlekiji ter spoznajo življenje pred 5500 leti v Razkrižju. Vedno imajo kak nasvet za dobro se imet!

Za še več idej družinskih izletov  –   www.nasvetzadobroseimet.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!