fbpx

Poslovna ženska na drugem koncu sveta

Novice

Vsak poslovni potnik, ki se odpravi sklepat posle v daljne dežele, kjer so običaji in navade drugačne kot v matični kulturi, se mora prej o teh dobro  poučiti, če hoče potovanje zaključiti z uspehom. To morda še bolj velja z aženske. Ženske imajo v različnih delih sveta različne vloge in posledično je odnos do poslovnih […]

Vsak poslovni potnik, ki se odpravi sklepat posle v daljne dežele, kjer so običaji in navade drugačne kot v matični kulturi, se mora prej o teh dobro  poučiti, če hoče potovanje zaključiti z uspehom. To morda še bolj velja z aženske.

Ženske imajo v različnih delih sveta različne vloge in posledično je odnos do poslovnih žensk zelo različen. Pozanimajte se o običajnem poteku poslovnih pogovorov, naučite se gostitelja pozdraviti v njegovem jeziku. Vizitke naj bodo na eni strani napisane v angleščini, na drugi pa v lokalnem jeziku, tako ne bo prišlo do nesporazumov glede vaše vloge in položaja v podjetju. Poslovnega partnerja sprejmite v hotelski avli in ne izdajajte številke svoje sobe. V nekaterih državah je menda običajno, da se moški s poslovnimi partnerkami spogledujejo ali jim celo predlagajo kaj nespodobnega. Ženske naj se v takšnih primerih skušajo ne čutiti užaljene, z jasnim in glasnim “ne” naj namig zavrnejo in nadaljujejo poslovni pogovor. Spet v drugih deželah boste čez dan obravnavane kot enakopravne poslovne partnerke, zvečer pa boste morale z ostalimi ženskami jesti za posebno mizo. Kakorkoli, oblecite se okolju primerno. Če domače ženske v službo ne nosijo hlač, se jim izognite tudi vi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!