fbpx

Poslovneži in zdravje

Novice

Poslovnežem je posel največja skrb, ob tem pa pogosto pozabijo na zdravje. V življenju poslovneža, sestavljenem iz poslovnih potovanj, stresnih sestankov, poslovnih večerij, časovne stiske, je skrb zazdravje pogosto v drugem planu. Vsi se zavedamo, da pomanjkanje gibanja ter nezdrava in neredna prehrana posledično vodita do bolezni. Kljub temu si prezaposlen človek težko organizira dan, […]

Poslovnežem je posel največja skrb, ob tem pa pogosto pozabijo na zdravje. V življenju poslovneža, sestavljenem iz poslovnih potovanj, stresnih sestankov, poslovnih večerij, časovne stiske, je skrb zazdravje pogosto v drugem planu. Vsi se zavedamo, da pomanjkanje gibanja ter nezdrava in neredna prehrana posledično vodita do bolezni.

Kljub temu si prezaposlen človek težko organizira dan, ki ima žal le 24 ur tako, da bi vanj vključil prepotrebno skrb za telo in duha.Vendar je s preprostimi idejami in kančkom organizacijske sposobnosti, ki je poslovnežu gotovo ne manjka, mogoče tudi to. Tudi na poslovnih potovanjih lahko vzdržujete svojo kondicijo in se izognete vsaj delu nezdrave prehrane.

V vsak kovček paše kolebnica, s katero lahko krasno utrjujemo srce in telo in porabimo veliko kalorij. Lahko pa se odločite za hotele, ki imajo telovadnico oziroma fitnes ali bazen in jih potem tudiu porabljajte! Počutili se boste dosti bolje, zraven pa lahko gledate tudi najnovejši del vaše priljubljene nadaljevanke. Čakanje na letališčih in zamude vlakov so res nadležne. A tudi ta čas lahko koristno uporabite! Vstanite že enkrat s tega neudobnega stola in odnesite prtljago v garderobo. Nato si privoščite kratek potep po letališču ali okolici železniške postaje. Razglejte se malo naokrog, gotovo je videti kaj zanimivega in se pri tem izognite tekočim stopnicam ter dvigalom. Telo držite zravnano, roke naj se vritmu hoje premikajo ob vašem telesu. Tudi sedeži na letalu so neudobni in lahko povzročijo bolečine v hrbtu ter okorelost celotnega telesa. Med dolgimi poleti zato vsake pol ure vstanimo in sesprehodimo po dolžini letala, pretegnimo se, tako da prste prepletemo na hrbtni stani dlani, roke stegnemo nad glavo, nato še predse in hkrati usločimo hrbet.

Tudi prehranjevalne navade na poslovnih potovanjih so katastrofalne. Obilne poslovne večerje s predjedjo in sladico vred, vmes pa pizza ali hamburger s krompirčkom. Na letalo si vzemite sadje ali tablico čokolade z žitaricami in na letališču vas ne bo premamil hot dog. Namesto hamburgerja in krompirčka si privoščite le eno od obeh stvari, zraven pa svežo solato. Pri sladici si raje priznajte, da itak ne morete več.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!