fbpx

Potovanje s partnerjem je test za zvezo

Potovanja

Na potovanju boš partnerja spoznal v novi luči.

# Partnerja res dobro spoznaš

Ko si skupaj 24/7, ne moreš skriti kdo si in dobiš vpogled tudi v partnerjeve negativne lastnosti, o katerih razmisli, ali bi jih lahko prenašal celo življenje. Po drugi strani pa te zna partner presenetiti z odličnimi pogajalskimi veščinami in znanjem treh tujih jezikov.

# Bodi pozoren na njegove reakcije

Opazuj partnerja kako reagira v stresnih situacijah, ko zamuja avtobus ali ko se izgubita v labirintu ulic. Ali ta ostane miren, izgubi živce ali se zna pošaliti tudi na svoj račun?

Nina potuje: “Jaz sem že od nekdaj zelo hiperaktiven človek..če nisem na potovanju, kolesarim, tečem, hodim v hribe, kajakiram…vglavnem, nisem pri miru in verjamem, da je zaradi tega še toliko težje najti nekoga z istimi interesi, ampak res se da… mogoče sem jaz imela srečo tudi v tem, da če mož že ni prej potoval, da je bil vsaj športnik in da sva se vbistvu tudi pri športanju spoznala… potem sem mu pa še potovanja predstavila in evo, mu je bilo všeč.”

# Preveri kako sodelujeta

Na potovanju je potrebno sodelovati, prav tako kot v partnerski zvezi. Preveri kako se dopolnjujeta pri sprejemanju odločitev in kakšno podporo si pri tem nudita.

# Sklepanje kompromisov

Četudi imata podobne interese, bosta morala na potovanju skleniti več kompromisov kot so izbira nastanitve, prevoza ali vajine naslednje destinacije. Videla bosta, koliko sta se pripravljena prilagajati željam drug drugega.

# Različni interesi

Prav nič ni narobe, če bosta kakšen dan preživela ločeno in bo eden izmed vaju užival na plaži, drugi pa bo odkrival mestne znamenitosti. Vendar naj se počitnice ne spremenijo v pobeg pred partnerjem.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!